Egy kilométer hosszú, 1,3 méter széles, rekortán burkolatú futókört adott át a Kőbányai Önkormányzat a Sportligetben – írja a kobanya.hu. Az Aktív Magyarország Program keretében megépült futópálya a mintegy 22 hektáros liget teljes megújításának második üteme, a beruházás a következő években a kiszolgáló létesítmények megépítésével folytatódik. A kerület vezetésének célja, hogy a zöld, megújult, rendezett park minden kőbányai számára kellemes és biztonságos kikapcsolódást, szórakozást, sportolási lehetőséget kínáljon.

Egy kilométer hosszú, 1,3 méter széles, rekortán burkolatú futókört adtak át a Kőbányán, a Sportligetben​ (Fotó: kobanya.hu)

A kőbányai Sportliget teljes megújításának első üteme keretében 2019-ben a streetball, teqball-, lábtenisz-, műfüvesfoci- és kosárlabdapályákat építette meg az önkormányzat. A járványhelyzet ellenére Kőbánya az idén is a terveknek megfelelően folytatta a fejlesztést, saját forrásból és pályázati támogatással építette meg az 1000 méter hosszú, 1,3 méter széles korszerű, rekortán burkolatú futókört.

A pályát őszre térfigyelő kamerákkal, valamint világítással is ellátják (Fotó: kobanya.hu)

A sportolók biztonsága érdekében a pályát őszre térfigyelő kamerákkal, valamint világítással is ellátják. A megújult sportpályák, a rendezett zöld felület és a most átadott futókör minden korosztály számára minőségi kikapcsolódást nyújt.

A futókör építésével párhuzamosan a kerület a beruházás következő ütemét is előkészítette, a többi közt kiépítette az azokhoz szükséges közműveket. A következő években épül meg a tervek szerint az uszoda mellett az új központi szociális épület, melyben Máltai típusú játszótér, büfé és vizesblokk is helyet kap. A fejlesztés következő ütemében készülhet majd el a gördeszka- és a kerékpáros pálya, valamint a látványos vízjáték is.

Forrás: kobanya.hu

Nyitókép: Új futókört adtak át Kőbányán a Sportligetben (Fotó: kobanya.hu)