Közösségi tervezéssel újul meg a ferencvárosi Markusovszky tér

2020. október 5. 14:00

Milyen legyen IX. kerületi a Markusovszky tér? Esztétikus, funkcionálisan átgondolt és biztonságos pihenőhelyet szeretne itt kialakítani az önkormányzat és a tervezőcsapat. A tér teljes felújításához a környéken élők véleményét és ötleteit is várják.

Közösségi tervezéssel újul meg a Markusovszky tér: Ferencváros kedvelt találkozópontja 9000 négyzetméteren változik. Komplex tervezési folyamatban újul meg Budapest IX. kerületében a Markusovszky tér: a Ferencvárosi Önkormányzat online és nyomtatott kérdőívek formájában kéri a helyi lakosságot, hogy véleményükkel és ötleteikkel segítsék a tervezést.

A tér felújítása a környező épületekkel összhangban, a nemrég átadott Millenáris Széllkapu parkot is jegyző TSPC tervezőinek közreműködésével valósulhat meg.

A lakosság véleményét és ötleteit is várják a tér felújításához (Fotó: Juhász Norbert/TSPC Press Office)

A Kinizsi, Köztelek, Biblia utcák és az Üllői út közötti területén lévő tér jelenleg az elmúlt évek fejlesztései ellenére sem megfelelő állapotú, a meglévő és nemrég megújult funkciók sem töltik be maradéktalanul a szerepüket. Mindezért a tér építészeti és tájépítészeti újragondolása mindenképpen szükséges.

A felújításban szerepet vállaló önkormányzat és a tervezőcsapat szeretné, ha a Markusovszky tér egy esztétikus, funkcionálisan átgondolt és biztonságos pontja lenne Ferencvárosnak, ahol biztosított a kikapcsolódás és ahol egymás mellett megvalósulnak a különböző csoportok igényei.

Ferencváros kedvelt találkozópontja 9000 négyzetméteren változik​ (Fotó: Juhász Norbert/TSPC Press Office)

A közösségi tervezés során a környéken élőknek lehetőségük lesz véleményt formálni arról, hogy hogyan képzelik el a park, a játszótér, a kutyafuttató, a sportolás tereinek használatát. Az önkormányzat a környék súlyos parkolási nehézségeit és a tér melletti, jelenleg rendezetlen parkolási helyzetet mélygarázs kialakításával szeretné enyhíteni, a lakók erről is véleményt formálhatnak.

A kérdőív az alábbi linken elérhető szeptember 25-től: https://www.kozossegitervezes.hu/dialogs/markusovszky

Forrás: TSPC, ferencvaros.hu

Nyitókép: Köszösségi tervezéssel megújul a Markusovszky tér (Fotó: Juhász Norbert/TSPC Press Office)

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Itt valojaban nem terrol, hanem egy haborus/56-os foghijrol van szo.
Velemenyem szerint az Ulloi ut melletti vekony savot (ami most joreszt parkolo) be kellene epiteni egy esztetikus sarokhazzal. Ezaltal valamelyest csokkenne a szabad terulet, de a tuzfal is. Ugyanakkor egeszsegesebb es biztonsagosabb kornyezetben jatszhatnanak a gyerekek mert az Ulloi uti szmog, por es zaj nagy reszet az epulet elzarna a parktol es talan meg annak elovilaga is kapna egy eselyt... A Koztelek es a Kinizsi utca felol meg igy is eppen eleg terheles eri majd a teruletet. A mennyiseg helyett tehat a minosegre kellene inkabb tenni a hangsulyt.
Ha viszont melygarazst is akarnak ide akkor hosszu idobe fog telni mire itt ujra zoldterulet lesz, hiszen maga az epitkezes is evekig elhuzodhat.

Válaszok:
Urmanczy | 2020. október 6. 06:45

Kedves Persona! Írjál rám a facén, Nagy Zsolt József szmájlis oldalamon. Teljesen egyetértek veled, itt tényleg beépítésre van szükség. Nálunk a Ludovika kertjét és a Városligetet beépítik ormótlan épületekkel a foghíjakat, meg a helyi lakossággal takarózva, kizárólag a szavazatszerzés által vezérelve, játszóterekkel és kutyafuttatókkal akarják feldíszíteni. Esetleg még a tűzfalra is pingálnak valamit. A tűzfalakat lehetőség szerint el kell tüntetni, s ezt csak beépítésekkel lehetséges. Meg kell nézni, hogy mi állt itt régen, s azt visszaépíteni.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó