Elmarad a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

A cikk angol nyelvű változata: Christmas Market on Vörösmarty Square cancelled

2020. október 13. 14:00

A koronavírus-járvány adventi időszakra várható tetőzése miatt elmarad az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár.

A koronavírus-járvány az egészségügyi szakemberek előzetes becslései és a kormányzati nyilatkozatok szerint az adventi időszakban, azaz várhatóan november végén és decemberben fog tetőzni. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) vezetése ezért – a fővárosi operatív törzs iránymutatását is figyelembe véve – úgy döntött, hogy az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár a járványhelyzet miatt elmarad – közölte az MTI-vel hétfőn a BFTK.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a járványügyi adatok emelkedésére a környező országok nagyvárosai is hasonló intézkedésekkel készülnek, szigorítva a hasonló jellegű rendezvények megtartását.

Az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár a járványhelyzet miatt elmarad​ (Fotó: Budapesti Karácsonyi Vásár)

„A BFTK támogatja a hazai kézműveseket ebben a nehéz helyzetben, ezért a megsegítésükre kampányt tervez, amelynek keretében arra kérjük a lakosságot, hogy az idei ünnepekre is kézműves termékeket vásároljanak és ajándékozzanak” – idézi a közlemény Faix Csabát, a társaság ügyvezetőjét.

Faix Csaba hozzátette, hogy a vásárra jelentkező kézművesek és iparművészek többsége rendelkezik webshoppal, ahol a vásárlók online ki tudják választani az ajándékaikat, ezzel is támogatva a magyar kézműves- és kreatív ipart. A főváros turisztikai cége további csatlakozókat, cégeket vár a kezdeményezéshez, hiszen ennek a szolgáltatói szektornak a húsvéti és a karácsonyi időszak a fő bevételi forrása – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Nyitókép: A Vörösmarty tér a karácsonyi vásár idején felülnézetből, 2019-ben (Fotó: Budapesti Karácsonyi Vásár)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Kulfoldi turistak nelkul sok mindent ugysem adnanak el mert az arak nem a magyar zsebeket celozzak. Csupan szokasbol felelotlenseg lenne ekkora kockazatot vallalni egy ilyen tomeg(nyomor)rendezvennyel pont amikor egyebkent is mindenki kohog es tusszog ill. az orrat fujja.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó