November a faültetések időszaka, van, ahol egyszerre legalább százat, máshol pedig egy-egy hiányzó egyedet pótolnak – írja a masodikkerulet.hu. A legtöbb facsemete – körülbelül 150 példány gömbakác – a Pusztaszeri úton a Szemlő-hegyi-barlang és a Törökvész úti körforgalom között húzódó elválasztó zöldsávban kap helyet.

A kertészek mintegy harminc fát telepítenek a Csévi utcába (csörgőfát) és a Törökvész útra (kőrist). A fák pótlását igyekeznek úgy elvégezni, hogy a csemetéket, ha mód van rá, akkor a korábbi fa helyére vagy annak közvetlen közelébe ültetik, a terepviszonyoktól függően.is.

A II. Kerületi Önkormányzat és a 10 millió Fa – II. kerület Budapest összefogásával hársfákat ültettek a gercsei templom felé vezető úton. November 6-án a tervezett harminc kislevelű hársból 22 darabot ültettek el, a maradék nyolc fa november 14-én került végső helyére.

Újabb dézsás növényekkel teszik élhetőbbé a belső városrész egyes területeit. Az önkormányzat a Kapás utcában és a Frankel Leó úton, a zsinagóga előtti közterületre helyeztet ki növénytartó edényeket. A bennük lévő növények locsolásáról az ott lakók gondoskodnak majd.

Dézsás növények a Frankel Leó úton (Fotó: masodikkerulet.hu)

Egy korábban szelektív sziget alapjaként funkcionáló betontalapzatot tüntetett el az önkormányzat a Törökvész út végén. Bár a gyűjtőedények már régóta nincsenek ott, mégis sokan hagytak a betonplaccon hulladékot.

Beton helyett fák (Fotó: masodikkerulet.hu)

Ennek várhatóan vége lesz, hiszen két új kőrisfa és bokrok vették át a beton helyét; ha a fák megerősödnek, rendezettebb és zöldebb lesz a környék.

Forrás: masodikkerulet.hu

Nyitókép: Fákat ültetnek, növényeket telepítenek Budán​ (Fotó: masodikkerulet.hu)