Átépítenek négy megállót az 50-es villamos vonalán, a várhatóan ősszel befejeződő felújításnak köszönhetően a peronok akadálytalanul közelíthetők majd meg gyalogos rámpák segítségével, emellett az új megállók igazodnak majd az alacsonypadlós CAF-villamosok szintjéhez és hosszúságához – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Mint a BKK közölte, befejeződött a közbeszerzési eljárás előkészítése, és megjelent az ajánlati felhívás az 50-es villamos megállóhelyeinek akadálymentesítésére. A projekt a fővárosi önkormányzat, valamint az Európai Unió finanszírozásával, a BKK beruházásában valósul meg, és a korszerűsítés előreláthatóan még az idén ősszel elkészül.

 Az 50-es villamos négy megállójának – a Kossuth tér, az Árpád utca, a Baross utca (Béke tér irányú peron), valamint a Szarvas Csárda tér – peronjait és peronberendezéseit építik át (Fotó: bkk.hu) 

A munkálatok során négy megálló – a Kossuth tér, az Árpád utca, a Baross utca (Béke tér irányú peron), valamint a Szarvas Csárda tér – peronjait és peronberendezéseit építik át. Elbontják a meglévő megállókat, utasvárókat és berendezéseket, majd korszerű peronokat építenek új geometriai kialakítással, új utasvárók és -tájékoztatók (hangosítás, megállóhelyi táblák) elhelyezésével. A peronok hossza egységesen 36 méter lesz, kivéve a Kossuth tér Béke tér irányú peronját, amelyet két méterrel rövidebbre építenek – írták.

A közlemény szerint a megállóhelyek környezete is megújul: átépítik a meglévő peronvilágítást és közvilágítást, felújítják az utat és a járdát, 39 darab új fát telepítenek és a zöldfelületet is rendezik. Az Árpád utca és a Baross utca megállóhelyek környezetében korszerűsítik a vízvezetéket, a megállóperonok mellett pedig vágányszabályozást végeznek.

Az építési munkálatok a közbeszerzési eljárás lezárása, valamint a szerződés megkötése után kezdődnek. A fejlesztésről és a várható korlátozásokról a BKK időben tájékoztatást ad – írta a BKK.

Forrás: MTI

Nyitókép: Átépítenek négy megállót az 50-es villamos vonalán​ (Fotó: bkk.hu)