„A méltán elismert és népszerű – jelenleg Pesthidegkúton működő – Gyermekek Háza mintegy 4500 négyzetméteres új iskolaépülete az intézmény egyedülálló pedagógiai programjához igazodik” – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a II. kerületi Gyermekek Háza bokrétaünnepségén, a minisztérium sajtóközleménye szerint.

Mint fogalmazott: az állami fenntartású iskola olyan alternatív oktatási programot kínál, amely a tanulók egyéni sajátosságait figyelembe véve valósítja meg a sajátos nevelési igényű diákok integrációját is.

Szerkezetkész lett a Gyermekek Háza új iskolaépülete (Fotó: epkar.hu)

„A tantestület, a szülők és a Klebelsberg Központ Közép-budai Tankerületének kezdeményezésére a II. kerületi önkormányzat támogatásával indulhatott el 2018-ban a több mint ötmilliárd értékű fejlesztés. Az épület mára szerkezetkész, a műszaki átadásra tavasszal, a berendezésre a nyár folyamán kerül sor” – tájékoztatott a miniszter.

A Gyermekek Háza a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium részeként, alternatív pedagógiai programként működik. A Gyermekek Háza új iskolaépülete 350 diáknak biztosít modern körülményeket. A gimnáziumi tagozat az általános iskolai részleggel együtt költözhet majd a teljesen átalakított és felújított Völgy utcai épületegyüttesbe (II., Völgy utca 20-22.) a 2021-2022-es tanévtől. 

A Völgy utcai ingatlan​ 2019-ben, az építkezés megkezdése előtt (Fotó: epkar.hu)

A Völgy utcai két épület legfelső szintjén négy gimnáziumi és egy nyelvi előkészítő termet, valamint három csoportszobát alakítanak ki. Az első emeleten a felső tagozatosok kapnak négy tantermet, két szaktantermet, illetve tantestületi helyiségeket is építenek. A bejárati szinten az alsósoknak szánt négy tanterem és a csoportszoba, az iskolai könyvtár, illetve a konyha és az étkező kap helyet.

A Gyermekek Háza épületegyüttesének látványterve (Fotó: masodikkerulet.hu)

Az intézmény új, ötszáz négyzetméteres tornatermet is kap, több mint száz négyzetméternyi kiszolgálóhelyiségekkel. Az udvaron parkosítás várható, emellett zöld környezetben, két külön területen lesz a kicsik és a nagyok játszótere.

Forrás: kormany.hu, masodikkerulet.hu

Nyitókép: Szeptemberben nyitja meg kapuit a Gyermekek Háza új iskolaépülete Pesthidegkúton​ (Fotó: epkar.hu)