Mint korábban beszámoltunk róla, felújítják a Szentlélek teret, Óbuda egyik legnagyobb forgalmú csomópontját. A téren eddig álló régi bódékat január folyamán már elbontották, ezek helyére kerülnek majd az új építmények.

Ahogy a kerületi lapból kiderül, a tér felújítására 2020 augusztusában kiírt pályázatot a Minőségi Óbudáért Konzorcium nyerte meg. A pályázat egyik célja egyébként az önkormányzat korábbi közlése szerint az volt, „hogy az érkezőket egységes építészeti és a tér műemléki környezetéhez illő, azzal harmonizáló kép fogadja”.

A nemrég közzétett látványtervek alapján ilyen lesz majd a megújult Szentlélek tér:

A Szentlélek tér látványterve (Forrás: obuda.hu)

A korábban itt állt bódékat már elbontották (Fotó: obuda.hu)

A felújítás következő lépéseként a III. kerületi önkormányzat szerződést köt majd a nyertes konzorciummal, ezt követően kezdődik meg a kiviteli tervek elkészítése. Az elképzelések szerint egyébként a tér felújítása több szakaszban zajlik majd, az I. ütemben helyet kap grilles reggeliző, kávézó és nemzeti dohánybolt, valamint nyilvános vécé, amely 7–23 óra között lesz nyitva. A tér közepére tervezett épület csak később, a fejlesztés tervezett II. ütemében készülhet el, három éven belül.

Hosszú távú cél, hogy közösségi programoknak is otthont adjon a tér, például bringás reggeliknek. Mindezek mellett a Szentlélek tér állapotának megóvása és tisztán tartása is kiemelt, folyamatos figyelmet kap majd – tette hozzá az obuda.hu. 

Forrás: obuda.hu

Nyitókép: (Fotó: obuda.hu)