Játszótér és szabadtéri fitneszpark épül a hűvösvölgyi Nagyréten

A cikk angolnyelvű változata: Playground and outdoor gym being built on Nagyrét

2021. március 18. 17:00

Folytatódik a hűvösvölgyi Nagyrét fejlesztése: Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén április végére tematikus játszótér és szabadtéri fitneszpark épül. A tervek szerint a játszótér szobrászművészek által készített berendezései formájukkal és anyagukkal is felidézik majd az erdő őshonos állat- és növényvilágát. A munkálatok még a héten elkezdődnek.

A csaknem 30 millió forintos ökoturisztikai beruházás nyomán tematikus játszótérrel és szabadtéri fitneszparkkal is gazdagodik a terület, amelyet a látogatók előreláthatólag április végén vehetnek majd birtokba – közölte az MTI-vel csütörtökön a beruházó Pilisi Parkerdő Zrt.

Mint a közlemény emlékeztet, a Pilisi Parkerdő 2019-ben kezdte meg a Nagyrét átalakítását XXI. századi színvonalú erdei pihenőhellyé. Ennek első lépéseként még abban az évben megépült egy ingyenesen használható, szabványos kézilabdapálya a korábban leégett nagyréti büfé helyén.

A Pilisi Parkerdő egy VEKOP (Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program) pályázat keretében, a Magyar Természetjáró Szövetséggel konzorciumban idén tovább folytatja a Nagyrét fejlesztését; a munkálatok ezen a héten kezdődtek el.

Tematikus játszótérrel és szabadtéri fitneszparkkal is gazdagodik a hűvösvölgyi Nagyrét (Fotó: parkerdo.hu)

A Nagyrét ökoturisztikai szolgáltatásainak bővítése abból a szempontból is előnyös, hogy a COVID-19 járvány kezdete óta egyre többen keresik az egészséges kikapcsolódási és sportolási lehetőségeket a Pilisi Parkerdő területén, így a Nagyréten is.

Az egykori mutatványos épületek helyén egy olyan tematikus játszótér épül, amely lehetővé teszi a játszva tanulást. A játszótér berendezései környezetükbe harmonikusan illeszkedő, szobrászművészek által készített, színvonalas művészi alkotások, melyek formájukkal és anyagukkal is felidézik az erdő őshonos állat- és növényvilágát – közölte a beruházó.

Az erdészházat idéző, kombinált játszóvár, hintaállvány, valamint kombinált köteles mászókarendszer mellett rugós és billegő állatfigurák várják majd a rétre érkező gyerekeket.

Folytatódik a hűvösvölgyi Nagyrét fejlesztése, a munkálatok elkezdődtek (Fotó: parkerdo.hu)

A Nagyrét szolgáltatásait tovább gazdagítja az a szabadtéri fitneszpark, amelyet a gyalogút mentén alakítanak ki. A 4 állomásos, 12 sporteszközt magába foglaló szabadtéri „edzőterem” szigetszerű elrendezése biztosítja a szabadidős testmozgáshoz szükséges intimitást és a természetben végzett testmozgás élményét. A has- és hátpad mellett többek között fekvenyomó padot, kombinált bordásfalat, szörfözőt, párhuzamos korlátot, evezőgépet és dupla fekvőtámaszállványt is telepítenek a fejlesztés során – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Nyitókép: Játszótér és szabadtéri fitneszpark épül a hűvösvölgyi Nagyréten (Fotó: parkerdo.hu)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Volt itt már minden. A hatvanas években egy nőszemély 50 forintért vállalta a kuncsaftokat a rét végén a csalitosban. Ez akkor komoly összeg volt. A helyi kocsma (villamos végállomással szemben) vállalkozó szellemű részegei itt vezették le a maradék energiájukat és verték el az utolsó százasukat. A hölgy ugyanis soha nem tudott visszaadni..Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó