Milyen lesz a Bakáts tér?

A cikk angol nyelvű változata: What will Bakáts Square look like?

2021. augusztus 12. 16:00

A ferencvárosi Bakáts tér felújítása régóta napirenden szerepel, így nagyon kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz ez a hangulatos, idős fákkal körülvett terület. A kerületi önkormányzat szerint nem kell sokáig várni a válaszra, mert decemberre már elkészülnek a munkálatokkal. Megújulnak a zöldfelületek, a burkolatok és az utcabútorok, erősítik a tér városi park funkcióját. Ugyanakkor korlátozzák a parkolást, autós forgalom csak a tér hosszabbik oldalain lesz.

Zajlik a Bakáts tér felújítása a Ferencvárosban. A kerületi önkormányzat honlapján olvasható tájékoztató szerint a 20.000 négyzetmétert érintő beruházás a Bakáts utcának a tértől a Lónyay utcáig tartó szakaszára, valamint a Tompa utca Nagykörútig tartó részére is kiterjed. 

Egyelőre a bontás zajlik a Bakáts téren (Fotó: Juharos Róbert/pestbuda.hu)

A tér felújítása hosszabb ideje napirenden szerepel. Az önkormányzat 2016-ban, a TÉR-KÖZ pályázaton nyert támogatást a beruházásra, a tervezés és az előkészítés el is kezdődött, majd a terveket módosították. A kivitelezés során felújítják a burkolatokat, az utcabútorokat és a zöldterületeket is. Bízunk benne, hogy a tér a felújítás után is megőrzi egyedi hangulatát, megmaradnak az idős platánok és akácok. 

A kivitelezési munkálatokkal decemberre végeznek (Fotó: Juharos Róbert/pestbuda.hu)

Az bizonyos, hogy a téren a felújítása után jelentősen megváltozik a forgalmi rend. Az autóforgalmat csak a tér hosszanti oldalain engedélyezik,  és megszűnik majd a parkolás a templom előtti és mögötti területeken. A Bakáts utca sétálóutcává válik a tér és a Lónyay utca közötti szakaszon, a zsákutcává váló Bakáts utcában részlegesen megmaradnak a parkolóhelyek. 

Az autós közlekedést a tér hosszanti oldalin engedik majd (Fotó: Juharos Róbert/pestbuda.hu)

Milyen lesz a Bakáts tér? A látványterv szerint ilyen (Forrás: Ferencváros Önkormányzata) 

Nyitókép: Felújítják a Bakáts teret (Fotó: Juharos Róbert/pestbuda.hu)  


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó