Jövő nyáron elkezdődhet a rakpartok átalakítása is

A cikk angol nyelvű változata: Alteration of the embankments can begin next summer

2021. augusztus 26. 19:00

A Budapesti Közlekedési Központ és a tervező cégek képviselői aláírták azt a szerződést, amelynek értelmében elkészítik a belvárosi Duna-part átalakításának kivitelezési terveit. A felújítás jövő nyáron kezdődhet el – olvasható a BKK honlapján.

A szükséges szerződések aláírásával megkezdődött a belvárosi rakpartok átalakítására vonatkozó kivitelezési tervek elkészítése és a szükséges engedélyek beszerzése. A szerződéskötésről és a program részleteiről a BKK számolt be a honlapján. 

A budai oldalon a Duna-Buda program célja a felső rakpartok és a kapcsolódó közterületek gyalogosfelületeinek növelése, a zöldterületek fejlesztése, valamint a közlekedési területek racionalizálása, forgalomcsillapítás és az észak–déli kerékpáros kapcsolatok javítása. Az átalakítás a Margit-híd melletti, a Felhévíz városrészhez tartozó Elvis Presley parkot és a Germanus Gyula parkot, a Bem József teret, a Fő utcát és a hozzá kapcsolódó tereket érinti majd.

A Duna-Buda program az Elvis Presley parkot, a Germanus Gyula parkot, a Bem József teret, a Fő utcát és a hozzá kapcsolódó tereket érinti majd; a cél a forgalomcsillapítás és a gyalogosközlekedés ösztönzése (Forrás: Budapesti Közlekedési Központ)  

A főváros még 2017-ben írt ki tervpályázatot, amelyben javaslatokat várt az érintett partszakasz és a kapcsolódó közterületek átalakítására. Az építészeti tervpályázaton a Korzó Tervezési Stúdió pályaműve nyerte el az első helyezést 2018-ban. 

A BKK idén tavasszal közbeszerzési pályázatot választotta ki a kivitelezési terveket elkészítő cégeket,  a Közlekedés Tervező Iroda Kft-vel, a Város-Teampannon Kft-vel, és az MG Építész Kft-vel kötött szerződést. A BKK tájékoztatása szerint a felújítás jövő nyáron kezdődhet el.  

A pesti és a budai rakpartokat érintő munkálatok jövő év nyarán kezdődhetnek meg (Forrás: Budapesti Közlekedési központ)

Az átalakítás a pesti rakpartot is érinti. Itt a tervek szerint közösségi sportolást szolgáló eszközöket, utcabútorokat, kerékpár- és gyalogos útvonalakat létesítenek majd a Rak-Park program keretében. A tervek elkészítése és engedélyeztetése után itt is 2022 nyarán kezdődnek majd el a munkálatok.

Nyitókép: Látványterv a Bem tér átalakításáról; a  látványtervet a 2017-es tervpályázaton nyertes Korzó Tervezési Stúdió ​készítette (Forrás: Korzó Tervezési Stúdió) 

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A Bem téren elbontották a Radetzky laktanyát.
https://hvg.hu/ingatlan/202103..
Ezek nem sajnálják, de mi igen. A laktanya épülete nagyon szép volt, a szálloda a tervek alapján ronda lesz és a falmaradvány tovább csúfítja.
https://index.hu/kultur/2020/1..
Minden esetre amikor arra jártam kocsival láttam, hogy gyakorlatilag már eltüntették az egészet..
MEDDIG LEHET MÉG ÜRES IGÉRETEK MELLETT ÍGY GARÁZDÁLKODNI BUDAPEST MŰEMLÉKEIVEL??Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó