Két évvel az alapkőletétel után már fogadja a gyerekeket az állami segítséggel épült Pannonia Sacra Katolikus Óvoda. A Diana utcai oktatási intézményt Erdő Péter bíboros szentelte meg október 31-én, az ünnepségen Pokorni Zoltán polgármester és Fürjes Balázs a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára is részt vett – írja a hegyvidek.hu. 

A Hegyvidék új katolikus óvodája a Svábhegyen épült, nyugodt, csendes helyen, zöld környezetben (1125 Budapest, Diana utca 15/a). 

A kétszintes épület belső udvara (Fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye)

Mint írják, a korszerű intézmény 75 férőhelyes, fejlesztőszobákkal és tornateremmel is rendelkezik, három csoportban fogadja a gyerekeket.

A kétszintes, modern épület terei tágasak, világosak, a csoportszobák közvetlenül a kertbe nyílnak. A terep adottságait kihasználva az óvoda az utca felől nézve egyszintes, a belső udvar felől kétszintes. Korszerű bútorai, berendezési tárgyai, a kisgyermekek életkori sajátosságaihoz igazodva, biztonságot adó, vidámságot sugárzó, kényelmes belső tereket biztosítanak. 

Balra az óvoda egyik csoporszobája (Fotó: hegyvidek.hu)

Az óvodaépület az Istenhegyi Szent László plébánia telkén, külön bejárattal készült el, a kivitelezést Taraczky Dániel tervei alapján a a Renovit Kft. végezte 2019. szeptemberétől 2021. áprilisáig. Nyáron az épület belső berendezése is elkészült, így 2021. szeptemberében az óvoda megnyitotta a kapuit az óvodások és családjaik előtt. Az új óvoda a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskolához tartozik. 

A cikkből az is kiderül, hogy hamarosan felépül a plébániához tartozó közösségi ház is a Diana parkban, a szomszédos telken.

Forrás: hegyvidek.hu

Nyitókép: A Pannonia Sacra Katolikus Óvoda épülete (Fotó: hegyvidek.hu)