Az óbudai Pünkösdfürdő park kialakítása idén januárban kezdődött a Barát-patak és a Püspökfürdő közötti töltésen. A gát szabályozott árvízvédelmi terület, ezért a Főkert közlése szerint elsődleges feladatuk az, hogy a munkálatok során megtartsák a hely ökológiai egyensúlyát, megőrizzék a biodiverzitást és hangsúlyozzák a zöldfelületeket.

A fák egy részét már elültették az új közparkban, kialakítanak egy gyümölcskertet is (Fotó: obuda.hu)

Ahogyan korábban megírtuk, a területet eltérő karakterű részekre osztották, a más és más funkciójú zónák elkülönülnek egymástól. A Királyok útja 293-299. közé eső szakaszon a fák és cserjék mellett lesz egy kavicsos sétány és egy fitneszpont. Az északi részen egy gyümölcsöskertet alakítanak ki  alma-, körte-, szilva-, meggy- és mandulafával, de fás, cserjés, gyepes felületeket is telepítenek a szakemberek. A gyümölcsösben pétanque-pályák és homokos strandröplabdapálya készül. A multifunkciós sportpálya északabbra, a lakóépületektől távolabbra épül fel.

Többfunkciós lesz a park, sportlétesítmények, pihenőhelyek, zöldfelületek egyaránt helyet kapnak (Fotó: obuda.hu)

A 7 hektár nagyságú és 1,5 kilométer hosszú Pünkösdfürdő parkra összesen 685 fát telepítenek. A szakemberek az évelőket már elültették, illetve megkezdték az előkészületeket a véderdő és a karsztbokorerdő fáinak, cserjéinek ültetéséhez. A területen lesznek esőbiztos biciklitárolók, mosdók, a környező növényvilágot és a hely vízgazdálkodását információs táblák ismertetik.

Az új park 7 hektár nagyságú és 1,5 kilométer hosszú lesz (Fotó: obuda.hu) 

A Pünkösdfürdő park kialakítása 2021 januárjában kezdődött. A zöldberuházás teljes költsége 1,1 milliárd forint. A park Óbuda Önkormányzatának tájékoztatása szerint még idén decemberben elkészül, de a növényvilág szépsége majd csak tavasszal, a növények zöldellése után lesz látható. A Pünkösdfürdő park a Radó Dezső Terv részeként valósul meg.

Forrás: obuda.hu

Nyitókép: fás és cserjés parkot, sportpályát, strandröplabdapályát, sütögetőhelyeket is létrehoznak a parkban (Fotó: obuda.hu)