Megújul a Fradi Népligeti Sportközpontja

A cikk angol nyelvű változata: The Fradi Népliget Sports Center will be renewed

Írta: Pestbuda.hu

2022. március 17. 13:00

Megkezdődhet az FTC új Népligeti Sportközpontjának tervezése. A beruházás keretében több új sportlétesítmény is épülhet a meglévő területen: egy 5000 négyzetméteres futballcsarnok és egy szintén ekkora kézilabda-aréna, de vízilabda- és jégkorongarénát is terveznek.

A Közbeszerzési Értesítőből derült ki, hogy a Ferencvárosi Torna Club nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a népligeti sporttelep fejlesztésére. A kiírás szerint összesen mintegy 76 000 négyzetméternyi területen épülnek új épületek. Ennek keretében többek között közhasználatú épületek, illetve egy legalább három kézilabdapályát magába foglaló multifunkciós sportlétesítmény is megvalósulna.

Az FTCMVM Népligeti Sportközpont térképe (forrás: fradi.hu)

A területet érintő tervezés főbb elemei egy 5000 négyzetméteres központi épület a labdarúgás kiszolgálására és 7 élő, illetve 6 műfüves focipálya. Szintén fontos elem a már említett multifunkcionális épület, amelyben helyet kapna a vívás, a boksz, a birkózás, az asztalitenisz, az úszás, a torna és a korcsolya. A tervek szerint ebben az épületben alakítanának ki egy 2500 fős vízilabdaarénát, egy 3000 fős jégkorongarénát és egy 5000 fős kézilabda-arénát is. Mindezek mellett létrejönne még egy atlétikai központ is 5000 négyzetméteren, illetve egy kiszolgálóút is.

A tervek alapján a jelenlegi „Liget I” (1101 Budapest, Vajda Péter utca, hrsz. 38442/16.) csak a felnőtt-, illetve az utánpótlás-labdarúgást szolgálja majd, míg a jelenlegi „Liget II” (1101 Budapest, Vajda Péter utca, hrsz. 38440/53. és 38440/54., illetve 1101 Budapest, Oázis köz, hrsz. 38440/ 52.) ad majd helyet az összes többi sportágnak.

Nyitókép: Az FTC Népligeti Sportközpontjának bejárata (Google Street View)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Es a Nepliget mikor ujul mar meg?Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó