Hamarosan elkezdődhet a Ferencvárosi Szabadidő- és Sportpark megvalósítása

2022. április 6. 16:00

Az épülő új Nemzeti Atlétikai Stadion mellett hamarosan megkezdődik a Ferencvárosi Szabadidő- és Sportpark megvalósítása is. A beruházás keretében szabadtéri edzőpályák és azokhoz csatlakozó egyéb sportlétesítmények épülnek.

Kedden jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amely biztosítja a további szükséges forrásokat a IX. és XXI. kerület találkozásánál megvalósuló Nemzeti Atlétikai Központ kivitelezéséhez. Azontúl, hogy már javában épül a fő attrakciónak számító Nemzeti Atlétikai Stadion, amely a 2023-as atlétikai világbajnokság helyszíneként fog szolgálni, a kormányhatározat által biztosított forrásoknak köszönhetően hamarosan megkezdődhet a stadion szomszédságában megvalósítandó szabadidő- és sportközpont kivitelezése is.

A Ferencvárosi Szabadidő- és Sportparkban a tervek szerint szabadtéri edzőpályák, illetve az azokhoz kapcsolódó sport- és egyéb létesítmények valósulnak meg több mint 10 hektáron.  Ezek mellett jelentősen megújulnak a zöld területek is, mivel 477 új fát terveznek elültetni az új szabadidőparkban.

Befejezését követően a Ferencvárosi Szabadidő- és Sportpark nyitva lesz az összes fővárosi, elsősorban ferencvárosi, sportolni és kikapcsolódni vágyó lakos előtt.

Nyitókép: Előzetes látványterv a Ferencvárosi Szabadidő- és Sportparkról (bfk.hu)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Milyen jó lenne, ha a Kormány és ek ellenzéki őnkormányzat más kérdésekben is együttműködne! Remélem a Liget Projekt is teljes ehészében megvalósúl!Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó