Átadtak három felújított állomást az M3-as metró vonalán

A cikk angol nyelvű változata: Three renovated stations on the M3 metro line were handed over

2022. május 16. 6:00

Átadták az M3-as metró középső szakaszán a megújult Kálvin tér, Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomásokat. Ennek köszönhetően szombattól már Kőbánya-Kispesttől a Kálvin térig járnak a szerelvények. Folytatódik további hat állomás a felújítása, amelyeket a tervek szerint 2023. március 15-én fognak átadni.

Május 14-én, szombaton átadták az M3-as metró három felújított állomását – derül ki az MTI híréből. A megújult Kálvin tér, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák állomások megnyitásával a szerelvények a metró déli szakaszán már Kőbánya-Kispesttől a Kálvin térig tudnak közlekedni.

A felújított Semmelweis Klinikák állomás (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az átadón jelen volt Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester mellett Tarlós István volt főpolgármester is, akinek hivatali ideje alatt kezdődött meg az M3-as metró rekonstrukciója még 2017-ben. Elhangzott: a munkálatokat sikerült a kijelölt időpontra  befejezni.

A megújult Corvin-negyed metróállomás (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ahogyan az az MTI jelentéséből  is kiderül, a most átadott három megújult metróállomás akadálymentesített, hiszen a mozgólépcsők mellett mindháromhoz egy speciális, ferde pályás lifttel is le lehet jutni.

A felújított Kálvin téri állomás (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az M3-as metró középső szakaszán további hat állomás felújítása még folyamatban van. A BKV Zrt. vezérigazgatója elmondta: a teljes vonalat a 2023. március 15-én szeretnék átadni a az utazóközönségnek.

Forrás: MTI

Nyitókép: Átadták az M3-as metró három megújult állomását (Fotó: MTI/ Balogh Zoltán)

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Túl sötét színeket alkalmaztak. A 2. metro a zömmel fehér színnel hasonlít a minimalista Barcelona-i metróra, amelyik egyszerű, gyors, és célszerűen van megépítve. Semmi fölösleges nincsen benne, de remekül funkcionál metróként. Sokat utaztam rajta.


A Corvin negyed állomás plafonja érdekes, szép. A ferdeliftek segítik a mozgássérülteket, dicséretes. A háromból két állomáson a ferdeliftek mellett megőrizték a mozgólépcső számot, kivéve a Kálvin téren, ahol a négyből csak három maradt. A Klinikák lejtaknája feketére mázolt rücskös nyersbeton. Ronda. A korábbi szakaszhoz hasonlóan hasonlóan az állomásnevek a kocsikból nem láthatóak. Kivéve a Kálvin tér, ahol a fal szélén a plafonon fut végig a világítás, azért az állomásnevek jól láthatóak. De ez csak véletlen. Elképesztő, hogy nem figyelnek erre.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó