Városnéző járat közlekedik hétvégente a 19-es villamosvonal Kosztolányi Dezső tér és a Margit híd közötti szakaszán, bemutatva az útvonal mentén látható nevezetességeket – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A menetrend szerint közlekedő 19-es városnéző villamosra bárhol fel lehet szállni, azonban a legérdekesebb látványosságokat bemutató információk a vonal középső szakaszán, a Kosztolányi Dezső tértől a Margit hídig hangzanak el szombaton és vasárnap, délelőtt 10 és 12, valamint délután 15 és 17 óra között. A magyar és angol nyelvű idegenvezetést mindkét irányban hallhatják az utasok – olvasható a BKK közleményében.

 A 19-es villamoson turisztikai érdekességek lesznek hallhatók az útvonal mentén látható nevezetességekről (Fotó: bkk.hu)

Turisztikai érdekességek lesznek hallhatók többek között a Bartók Béla út és a Móricz Zsigmond körtér közismert helyeiről, a Hadik kávéházról, a Szent Gellért tér nevezetességeiről, a Rudas fürdőről, a Várkert Bazárról és a Clark Ádám tér környékén az UNESCO világörökség területéhez tartozó népszerű helyszínekről, a Lánchídról és a Margit hídról, valamint a Batthyány térről is.

A városnéző járat szombattól augusztus 28-ig közlekedik hétvégente, az bármilyen érvényes BKK-jeggyel, napijeggyel vagy bérlettel igénybe vehető. A városnéző villamosról további információkat a bkk.hu/varosnezovillamos oldalon lehet találni.

Forrás: MTI

Nyitókép: Városnéző járat közlekedik hétvégente a 19-es villamosvonalon (Fotó: Wikimedia)