Felújítják a volt ifjúsági tábort Csepelen

A cikk angol nyelvű változata: The former youth camp in Csepel is being renovated

2022. július 18. 19:00

Új családbarát szabadidőparkot hoznak létre a Kis-Duna-parton 2023 végére a XXI. kerületi Hollandi úti ifjúsági tábor helyén. A csepeli helyszínen játszóteret, gyalogossétányokat építenek, felújítják a meglévő csónakházat, valamint teniszpályákat is kialakítanak. A rossz állapotban lévő pavilon és az öltözőépületek bontása megkezdődött.

Megkezdődött Csepelen a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont – volt ifjúsági tábor – felújítása – írja az MTI. 2023 végére új családbarát, sport- és rekreációs területet hoznak létre a Kis-Duna-parton – jelentette be a helyszínen a kerület polgármestere hétfőn a sajtótájékoztatón. 

Elkezdődött a csepeli Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont (volt ifjúsági tábor) felújítása (Fotó: csepel.hu)

Borbély Lénárd közölte, a beruházást széles körű lakossági párbeszéd és közösségi tervezés előzte meg, fórumokon és kérdőíveken kérték ki a helyiek véleményét, mit hozzanak létre az egykori tábor területén. Így a kerületiek igényeit figyelembe véve valósul meg – a teljes mértékben önkormányzati forrásból finanszírozott – felújítás, amely során elbontják a rossz állapotban lévő pavilont és az öltözőépületeket, új vendéglátóhelyiséget, játszóteret, gyalogossétányokat hoznak létre, felújítják a meglévő csónakházat, valamint építenek egy újat is, teniszpályákat alakítanak ki, új vizesblokkokat, tábori szálláshelyeket és konyhát építenek – ismertette a polgármester.

 A bontási munkálatok megkezdődtek (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

Elmondása szerint az önkormányzat minél több természetközeli helyszínt szeretne létrehozni a csepeli családoknak, ezért nem engedték évek óta beépíteni a kis-Duna-parti területet, valamint ezért vásárolták és alakították vissza 2016-ban az egykori napközis tábort is.

Forrás: MTI

Nyitókép: Felújítják a volt ifjúsági tábort Csepelen (Fotó: MTI/Kovács Anikó)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó