Ilyen lesz az Ecseri úti metrómegálló és környéke

A cikk angol nyelvű változata: Design renders of the Ecseri Road metro station and its surroundings

2022. szeptember 7. 14:00

Kiválasztották a nyertes pályázatot, ami alapján megújul az Ecseri úti metrómegálló és környéke. A látványtervekből kiderül, hogy üvegfalú pavilonok és új növények is lesznek. A metrómegálló felszíni rendezése várhatóan 2023 tavaszán kezdődik majd.

Megvan az Ecseri úti metrómegálló felszíni rendezésére kiírt pályázat nyertese – olvasható Ferencváros Önkormányzatának Facebook-oldalán. Mint írják, a szakzsűri hat versenyző pályázata közül választotta ki a Garten Studio Kft. munkáját.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy felújítják az Ecseri úti metrómegálló környékét. A IX. kerületi önkormányzat májusban pályázatot írt ki az Ecseri úti metrómegálló és környékének rendezésére. A felújítás a József Attila-lakótelep sarkán, az Ecseri út és az Üllői út találkozásánál lévő, mintegy 10 300 négyzetméternyi területet érinti, így a metrómegállóhoz kapcsolódó teret, az élelmiszer-áruház melletti parkolót, valamint az Ecseri út – Üllői út – Dési Huber utca egy-egy szakaszát. A rekonstrukció során a teret keresztező út megszűnik, a buszmegállók kikerülnek a tér szélére, így több hely jut majd új növényeknek is.

 Látványtervek az Ecseri úti metrómegálló és környékének felújításáról (Fotó: fevix.hu)

A metrómegálló felszíni rendezése, felújítása várhatóan 2023 tavaszán kezdődik majd.

Nyitókép: Ilyen lesz az Ecseri úti metrómegálló és környéke​ (Fotó: fevix.hu)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nagyon jó az elképzelés, csak még az nem derült ki, hogy az itt lakók hol fognak parkolni az autóikkal?Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó