Akadálymentesen körbejárható lesz a felszínen a Nyugati tér annak köszönhetően, hogy három új – jelzőlámpával szabályozott – gyalogos-átkelőhelyet létesítenek a csomópontban – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján.

Azt írják, hogy újabb jelentős fővárosi csomópont válik akadálymentessé: a Budapest Közút Zrt. a Fővárosi Önkormányzattal együttműködve három új gyalogos-átkelőhelyet létesít a Nyugati téri csomópontban. Ennek köszönhetően az arra közlekedők a Nagykörúttal párhuzamosan a Bajcsy-Zsilinszky utat és a Váci utat, valamint a Szent István körutat keresztezve is jelzőlámpás, hangjelzéssel kiegészített zebrát vehetnek majd igénybe.

A tervezett új gyalogátkelők helye a Nyugati pályaudvarnál (Forrás: BKK)

Az átkelők építése június 19-én kezdődött, és előreláthatólag két hónapig tart. Közölték: a kivitelező szakemberei kialakítják a csomópontban a kapcsolódó kerékpáros-infrastruktúrát is, megvalósítva a Bajcsy-Zsilinszky úti és a kialakítás alatt lévő, védett Váci úti kerékpáros-útvonal összekötését.

A Nyugati téri beruházás hozzájárul ahhoz, hogy csökkenjenek a közlekedési veszélyek, élhetőbb legyen a forgalmas köztér, amelyet a babakocsival, illetve a nagyobb csomaggal közlekedők, valamint a mozgásukban korlátozottak is akadálymentesen körbejárhatnak a felszínen – teszik hozzá.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ 

Nyitókép: Három új gyalogosátkelőt alakítanak ki a Nyugati térnél (Fotó: BKK)