Március 15-től hétvégente újra a gyalogosoké a pesti alsó rakpart – közölte Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala március 8-án az MTI-vel. Azt írták, a korábbi évekhez hasonlóan a rakpartot március 15. és október 23. között minden hétvégén és ünnepnapon teljes szélességben megnyitják a gyalog, biciklivel vagy más mikromobilitási eszközzel érkezők előtt a Margit hídtól az Irányi utcáig.

Március 15-től hétvégenként nem közlekedhetnek autók a pesti alsó rakparton (Fotó: bkk.hu)

„A már hagyományossá vált, 2020 óta eddig 102 hétvégén át tartó megnyitás a pesti alsó rakpart jövőképébe illeszkedő lépés, ami széles körű civil és szakmai támogatással is rendelkezik” – fogalmaztak a közleményben, amely szerint „a nyitott rakpart mára több tízezer ember kedvelt helyszínévé vált”.

Az elmúlt évben már nemcsak  hétvégeken zárták le az utat, de egy teljes hónapra, július 15. és augusztus 15. között hétköznapokon is kitiltotta az autósokat a főváros a rakpartról, az Eötvös tér – Irányi utca közötti szakaszáról. Tavaly a BKK azt javasolta az autósoknak, hogy a Hungária körgyűrű felé kerüljenek, illetve aki a belvárosban közlekedik, használja a Kiskörutat és a budai alsó rakpartot.

Nyitókép:  Március 15-től hétvégente újra lezárják a pesti alsó rakpartot az autósok előtt (Fotó: Google maps)