A Nyugati pályaudvaron a munkálatok fontos szakaszhoz értek. Március 18-án megnyílt az utasok előtt az új, 1000 kg teherbírású, acél tartószerkezetű, aknával szerelt villamos meghajtású, vandálbiztos kialakítású, kerekesszék és babakocsi szállítására alkalmas felvonó. Ennek köszönhetően már akadálymentesen megközelíthető az aluljáró a pályaudvar területéről – olvasható a MÁV honlapján.

A Nyugati pályaudvar homlokzata (Fotó: MÁV)

Tavaly augusztusban kezdődőtt a pályaudvar keresztaluljárójának felújítása és a hozzátartozó peronlift cseréje. A WestEnd felőli (1–9.) vágányokat a Ceglédi váróval, azaz a 14–17. vágányokkal összekötő keresztaluljáró felújítása két fő részből áll, az egyik az aluljáró álmennyezetének, világításának és burkolatainak felújítása, a másik pedig az akadálymentesítés érdekében a meglévő, de használaton kívüli peronfelvonó cseréje. 

A keresztaluljáró felújítási munkálatai még zajlanak, és várhatóan áprilisban befejeződnek, hogy utána megnyílhasson az átjáró az utasok előtt. A keresztaluljáró felújítása és a peronlift cseréje a MÁV beruházásában, hazai költségvetési forrásból és az Európai Unió finanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg – olvasható a MÁV honlapján.

Forrás: MÁV

Nyitókép: Megnyílt az utasok előtt a Nyugati pályaudvar új liftje (Fotó: MÁV)