Hamarosan elkezdődhet a II. kerületi a Nagy Imre tér felújítása – derül ki az európai uniós Közbeszerzési Értesítőből, amelyben kihirdették a munkálatokat végző kivitelező nevét. A tervek szerint egy központi dísztér és egy nagy méretű kiemelt növénykazetta foglalja majd el a Nagy Imre tér legmeghatározóbb részét. A pihenésre alkalmas központi térrész minden irányból akadálymentesen megközelíthető lesz. A kiemelt növénykazettára két irányból lépcső vezet majd fel, a feljárókat pedig egy „Tejút” díszsétány fogja összekötni. A zöld felület is megújult, örökzöld cserjéket és virágokat ültetnek a parkba. 

A tér Gyorskocsi utcai oldalán fekvő játszóteret korszerűsítik, sokféle játszófelület készül és új játékokat telepítenek. A játszótér északi bejáratánál nyilvános mosdót építenek, valamint álladó őrhely és kamerarendszer is lesz.

A tér Gyorskocsi utca felőli része 2022-ben (Fotó: Google maps)

Nagy méretű kutyafuttatót létesítenek a tér Vitéz utcai oldala mentén, a jelenlegi területet a duplájára bővítik. A kutyával érkező látogatókat sokféle és jó minőségű agilityeszközök, alagutakkal, homokozókkal és palánkokkal kialakított játszódomb, kutya-pancsolómedence  és játékra alkalmas központi rész fogja várni. 

A tér Fő utca mentén húzódó sávjában található A forradalom lángja emlékmű és az ide telepített páfrányfenyő fasor, valamint egy gyepes felület. Új növények ültetésével ezt részt is integrálják a megújuló térhez.

Forrás: ted.europa.eu

Nyitókép: A II. kerületi Nagy Imre tér 2022-ben (Fotó: Google maps)