Hamarosan új gyalogoskapcsolat jön létre a főváros egyik kiemelt jelentőségű csomópontjában, az Astoriánál. A Múzeum körút és a Károly körút járdáit összekötő gyalogátkelő használatával gyorsabban, akadálymentesen lehet majd átkelni a VII. és a VIII. kerületet elválasztó Rákóczi úton – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján.

Az új gyalogátkelő helye a Rákóczi úton (Fotó: Budapesti Közlekedési Központ)

A Budapest Közút lebonyolításában épülő zebra egyszerre szolgálja majd a nehezebben közlekedő idősek haladását, illetve a babakocsival közlekedők és a kerekesszéket használók biztonságos átkelését.

A beruházás révén süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolat segíti majd az akadálymentes és biztonságos közlekedést, továbbá új középsziget épül a Rákóczi úton, valamint a zavartalan közlekedés biztosításáért a Blaha Lujza tér irányú buszmegálló a jelenlegi helyénél előrébb kerül a tér felé.

A BKK híréből az is kiderül, hogy az építési munkák előreláthatólag 4–8 hétig tartanak, és szükségszerűen ideiglenes forgalmi változásokkal járnak. A kivitelező mindent megtesz, hogy az arra közlekedők igényeit a lehető legjobban kiszolgálja, egyúttal biztosítsa a munkavégzéshez szükséges területet a járdákon és a közúton egyaránt.

Az új zebra az akadálymentes és biztonságos közlekedést segíti majd (Fotó: Budapesti Közlekedési Központ)

Az építkezés környezetében a kivitelezés teljes időtartama alatt sávelhúzásra vagy -lezárásra kell számítani, de irányonként két-két forgalmi sáv mindig járható lesz. A BKK kéri az arra közlekedők türelmét, és köszöni, ha a beruházás idején az alternatív útvonalakat használják.

A gyalogosbarát fejlesztések folytatódnak,  hamarosan az Örs vezér terénél is felszíni gyalogos-átkelőhelyet alakítanak ki. 

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Nyitókép: Új gyalogátkelőhely épül az Astoriánál  (Fotó: Budapesti Közlekedési Központ)