Április 27-én 10 órától újra várja a budapesti panorámát élvezni kívánó utasokat a Zugligeti Libegő. A rendkívüli karbantartás után a BKV szakemberei a tesztmeneteken mindent rendben találtak – olvasható a BKV honlapján.

A leállás alatt a BKV szakemberei a szokásos tavaszi szervizelést is elvégezték. 

A Libegő 1040 méter hosszú, a két állomása között pedig 262 méter a szintkülönbség (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Közlik azt is, hogy a megújult libegő megújult belépőkkel várja utasait. Bár a felnőttjegy ára 500 forinttal emelkedik, az eddigieknél több kedvezményes árú belépőt lehet igénybe venni. Újdonság, hogy az eddigi kedvezményes jegy eltűnik, helyette a teljes árú belépőnél jóval olcsóbb gyermek- és diákjegy váltható. A 2023-ban megvásárolt, és fel nem használt jegyek 2024. december 31-ig érvényesek maradnak.

A Zugligeti Libegő különleges panorámájával Budapest egyik legszebb kirándulóhelye. Magyarország első személyszállító drótkötélpályája 1040 méter hosszú, a két állomása között pedig 262 méter a szintkülönbség. Hegymenetben a főváros legmagasabb pontjának közelébe, a János-hegyre lehet feljutni, völgymenetben pedig a fővárosra kínál egyedi kilátást a kikapcsolódni vágyóknak.

Forrás: BKV

Nyitókép: Újra indul a Zugligeti Libegő (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)