Felújították a XIII. kerületi Dráva utcának a Hegedűs Gyula és Visegrádi utca által határolt szakaszánál található parkot,  nagyobb lett a játszótér, új fitneszeszközök és okospad is került a helyszínre, pihenőhelyeket alakítottak ki és jelentős mennyiségben gyarapodott a növényállomány – olvasható a kozszolgaltato.bp13.hu honlapon.

A park térszerkezete megújult, új pihenőfunkciót létesítettek napozóréttel. A korábbi sík területen térplasztikai elemeket, dombokat alakítottak ki. A parkban 13 egyszemélyes forgószéket helyeztek el kisasztalokkal, emellett 5 négyszemélyes piknikasztal és okospad is szolgálja a pihenést. Helyet kapott itt egy új sakkasztal, hamarosan pedig egy szabadtéri könyvszekrény is kerül a parkba. 

Okospad, forgószékek és szökőkút a parkban (Fotó: budapest13.hu)

A Dráva park átalakításában egyedi és a terület nevét idéző gondolati elemként jelenik meg a Dráva folyó. Az északnyugat-délkelet irányú – aszfaltburkolattal épült – sétány vonalvezetése a folyó mederkanyarulatainak formavilágát idézi. Az északkelet-délnyugat irányú sétány az eredetivel megegyező, egyenes vonalvezetésű térkő járda. A két sétány találkozásánál a központi tér meghatározó eleme a megtartott, burkolatba rejtett, fúvókás szökőkút.

A sétány vonalvezetése a Dráva folyót idézi (Fotó: budapest13.hu)

A park északi részén található a játszótér, mely a bővítést követően 486 négyzetméteren áll a gyerekek rendelkezésére. A játszótérre a felújítást követően 8 közkedvelt játszóeszközt visszatelepítettek, amelyek mellett 6 új, különleges játék is helyet kapott. Színes, öntöttgumi burkolattal és homokburkolattal látták el a játszótéri részt. Árnyékoló napvitorlákat és ivókutat is telepítettek a játszóeszközök közelébe.

A játszótér is kibővült (Fotó: kozszolgaltato.bp13.hu)
Új fákat ültettek, növényeket telepíttek a Dráva parkba (Fotó: budapest13.hu)

A parkban található egy új fitnesztér: a központi tér keleti oldalán kapott helyet az 5 különböző erősítő- és kardiógép. Ezenkívül egy csocsóasztal és egy pingpongasztal is áll itt.

A park Dráva utca menti szélén kibővítették a régi kutyafuttatót. A futtató két hosszanti oldala mentén örökzöld sövénysávot ültettek. Klímatudatos, biodiverz ágyások díszítik a parkot, ahova 22 fát, 4513 cserjét és 10 443 évelő növényt telepítettek, melyeket automata öntözéssel láttak el.

A Dráva parkot, amely a XIII. Kerületi Önkormányzat 319 millió forintos beruházásával újulhatott meg összesen 4125 négyzetméteres területen, 2024. május 6-án adták át.

Forrás: kozszolgaltato.bp13.hu, budapest13.hu

Nyitókép: Megújult a Dráva park a XIII. kerületben (Fotó: kozszolgaltato.bp13.hu)