A Budapesti Közlekedési Központ a 42-es villamos vonalbővítési lehetőségeit vizsgálja meg – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján.

Azt írják, hogy Budapest legrövidebb villamosa a 42-es, ugyanakkor jelentős potenciál rejtőzik a fejlesztésében: akár olyan fontos, környékbeli intézmények gyors és kényelmes megközelítésére nyílhat lehetőség, mint a Bozsik Aréna, a Kispesti temető, a Kondor Béla és a Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola, a Bókay-kert, valamint a leendő végállomás közelében található szupermarketek. 

42-es villamos tervezett meghosszabbított útvonala (Forrás: BKK)

Közlik azt is, hogy a fejlesztés legfőbb célja, hogy a Havanna-lakótelepen át egészen a Gloriett-telepre, a főváros egyik legkiterjedtebb lakótelep-együttesére is el lehessen jutni környezetbarát, modern kötöttpályás járatokkal, közvetlen összeköttetést biztosítva egyúttal a lakótelep és az M3-as metró között is. Ehhez a BKK tervei szerint 3 kilométerrel hosszabbítanák meg a 42-es villamos vonalát. A villamosvonal meghosszabbításával párhuzamosan megújulhatnak a kapcsolódó közterületek, biztonságosabbá és komfortosabbá válhat a kerékpáros és a gyalogosközlekedés.

A BKK a weboldalán várja a budapestiek javaslatait a vonal meghosszabbításáról, július 31-ig.

Nyitókép: A 42-es villamos (Fotó: BKK)