Hivatalosan is átadták a nagyközönségnek 2024. július 10-én az elkészült Cséplő utcai parkot a XVII. kerületben. Az egykori elhagyatott, szeméthegyekkel borított terület mostanra a kerület egyik legszebb és legfunkcionálisabb közösségi terévé vált – olvasható a Hírhozó című XVII. kerületi lapban.

A Cséplő utcai park madártávlatból (Forrás: Hírhozó)
Az új pihenőpark sok funkcióval rendelkezik (Forrás: Hírhozó)

A cikkből kiderül, hogy a polgármester közbenjárására 2022-ben Rákosmente Önkormányzata tulajdonába került a terület a fővárostól abból a célból, hogy fejlesztéseket hajthassanak végre rajta. Az átadást követően megkezdődött az egyhektáros park tervezése, majd építése. A fejlesztési munkálatok során az itt élők véleményét is figyelembe vették, 2023 nyarán lakossági fórumot tartottak, és a javaslatokat beépítették a tervekbe. Ennek eredményeként egy olyan park jött létre, amely minden korosztály igényeit kielégíti.

Padokat, pingpongasztalt és játékelemeket is elhelyeztek a parkban (Forrás: Rákosmente)

A park számos funkcióval rendelkezik: van itt játszótér a kisebbeknek és nagyobbaknak, egy pumpapálya a kerékpárosok számára, mezítlábasösvény, valamint egy KRESZ-pálya, ahol a gyerekek megtanulhatják a közlekedési szabályokat. Emellett többek között futókör, kutyafuttató és ivókút is létesült. Az autóval érkezők számára parkolót alakítottak ki.

Forrás: Hírhozó 2024. július 18. szám

Nyitókép: Közösségi parkot adtak át Rákosmentén (Fotó: Rákosmente)