Befejeződött a Margit híd északi oldalán futó kerékpárút felújítása, szeptember 1-től ismét birtokba vehették a szakaszt a kerékpárral közlekedők – derül ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapjáról.

Közlik azt is, hogy az elmúlt hetekben számos munkát elvégeztek a helyszínen, többek között teljesen felújították a kerékpárút burkolatát is. Ezt követően újrafestették az útburkolati jeleket, valamint a kerékpáros-piktogramokat, de kicserélték a kerékpárút és a gyalogjárda közötti taktilis útburkolati jelzéseket is. A felújítás végeztével ismét mindkét irányban két-két sáv áll a gépjárművel közlekedők rendelkezésére a hídon, így az iskolakezdéstől ismét teljes kapacitással áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére a Margit híd.

Teljesen felújították a kerékpárút burkolatát és újrafestették az útburkolati jeleket (Fotó: BKK)

A felújításnak köszönhetően jelentősen javul a Margit hídon a Buda és Pest között, valamint a Margit-szigetre kerékpározó több ezer ember számára a szolgáltatási színvonal. A Margit hídi kerékpárút az egyik legfontosabb kerékpáros-útvonal a fővárosban, mely összeköttetést teremt a Duna-menti, a margitszigeti, valamint a Szent István körúti kerékpáros útvonalak között. A felújított kerékpárút jelentőségét jól mutatja, hogy a Margit híd északi járdáján lévő kerékpárúton a tavaly nyári adatok alapján naponta átlagosan több mint 10 ezer alkalommal keltek át kerékpárral, vagy más mikromobilitási eszközzel, a legforgalmasabb napokon ez a szám a 18 ezret is elérte – írja honlapján  a BKK.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Nyitókép: Elkészült a Margit hídi kerékpárút felújítása (Fotó: BKK)