A hegyvidéki játszótér-felújítási program utolsó állomásaként a nyár folyamán megújult a Diana park játszótere – olvasható a hegyvidek.hu honlapon.

Közlik azt is, hogy a játszótér átépítése kapcsán az önkormányzat egyeztetett a környéken élőkkel, több fejlesztés az ő kérésüknek megfelelően zajlott. Az ide járó szülők kéréseit figyelembe véve természetes megjelenésű fajátékok készültek, annak érdekében pedig, hogy a gyerekek ne tudjanak kiszaladni az útra, pótolták a meglévő sövény foghíjas részeit.

A Diana park régi játszótere nemcsak megújult, hanem ki is bővült a felújítás során: a templom felőli részen egy új, lépcsősorral megközelíthető köríves terasz jött létre, ami lehetőséget nyújtott egy komplex, csúszdás mászóvár elhelyezésére. Ez a játék fából készült, akárcsak a homokozáshoz használható, csörlős játszóházikó, a kétüléses hinta, valamint a klasszikus és a rugós libikóka.

Új csúszdás mászóvár a templom felőli oldalon (Fotó: hegyvidek.hu)

Az egyensúlyérzéket fejlesztő rugós fapalló is található itt, továbbá azok a játékok is, amiken ülve vagy állva lehet forogni. Az egyik homokozó közepén napvitorlával védett, kötélhálós mászóalkalmatosság épült, míg a játszótér Cédrus utca felőli végénél egy mackót formázó kis mászóka lehet a kisebbek új kedvence. A játszóeszközök körül a park színeivel harmonizáló, sárga, barna és zöld öntött gumiburkolat védi a gyerekeket a sérülésektől.

A hegyvidek.hu honlapjáról az is kiderül, hogy a felújítás által érintett területen két új fát, valamint számtalan évelő cserjét ültetett az önkormányzat, megújult továbbá a gyep is, aminek a rendszeres locsolásáról öntözőrendszer gondoskodik.

Természetes megjelenésű fajátékokat helyeztek el a parkban (Fotó: hegyvidek.hu)

A játszótér – amely nincs elkerítve a parkon belül, így azzal szerves egységet alkot – nem csak a gyerekek számára kínál pihenési lehetőséget, a felújított padokon, a hatalmas fák árnyékában bárki kényelembe helyezheti magát. A sétányok mentén új szemetesedények kaptak helyet, a park szélén, a sportpálya és az általános iskola udvarának kerítése között elhelyezkedő fitneszpark pedig újabb eszközökkel gazdagodott. A meglévő evező-, illetve derék- és csipőátmozgató gép mellett immár hasizompadot, mell- és hátizom-erősítőt, valamint elliptikus trénert is használhatnak a sportolni vágyók.

Forrás: hegyvidek.hu

Nyitókép: Megújult a Diana park játszótere a XII. kerületben (Fotó: hegyvidek.hu)