Új életre kel az újpesti Görgey út

2016. február 3. 20:45

A 2010-től tartó felújítás végére érve elkészült az újpesti Görgey Artúr út: Budapest egyik legkopottabb kerületi főútja újra életre kelt.

Teljesen megújult a korábban igen elavulttá vált újpesti Görgey Artúr út. A 2010 óta tartó felújítás során előbb elkészült a Görgey út csatornázása, majd a vízvezeték-hálózatot cserélték teljesen újra. A közművek cseréje után teljes szélességben új burkolat épült, az út mellett aszfaltozott parkolók és kerékpársávok lettek kialakítva.

A villamos vadonatúj sínpályát kapott és a felsővezeték-hálózat is teljesen megújult. Az utasok biztonságosabb és kényelmesebb közlekedésének érdekében minden megállóban akadálymentes peronok épültek.

A felújítás három ütemben történt (István út - Rózsa utca közötti szakasz, Rózsa utca - Szilágyi utca közötti szakasz déli oldala és a Rózsa utca - Szilágyi utca közötti szakasz északi oldala). A zöldfelületek végleges kialakítása tavasszal, az időjárás függvényében történik. A korszerű sínpályák miatt kisebb lesz az utcában élők zajterhelése, nő a közlekedők utazási komfortja. 

A felújításnak köszönhetően a BKK előzetes tájékoztatása szerint a 12-es és 14-es villamos utazási ideje irányonként 2-3 perccel csökken. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a korábbi Deák Ferenc és Corvin utcai megállók megszűntek. A két korábbi helyszín között, a Kiss Ernő utcánál kapott új megállót a villamosvonal.


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó