Megszületett a nyertes pályamunka a Reformáció 500. évfordulójának köztéri installáció pályázatára. Szabó Levente és csapata, a Hetedik Műterem Kft. nyerte a Reformáció Emlékbizottság alkotói pályázatát. Az alkotás a Kálvin téren fog állni.

2017. január 6-tól lehet majd megtekinteni a Kálvin téren a Reformáció 500. évfordulójára szánt köztéri installáció pályázat nyertes alkotását. Szabó Levente és Polgárdi Ákos koncepciója alapján 95 db betonból készült egyedi burkolatelemet helyeznek el a Kálvin tér Baross utcai részén. A köztéri műalkotáson a reformáció hatástörténetét megalapozó egyetemes és magyar gondolkodóktól származó idézeteket olvashatnak majd a járókelők, zömében magyar, de angol és német nyelven egyaránt.

Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság Miniszteri biztosa szerint „fontos, hogy a térben is átható módon megjelenítsük mindazt, ami a múltban érték és gazdagság volt”. Az alkotáshoz kapcsolódó weboldalon a későbbiek során bárki megtekintheti, megoszthatja, sőt akár örökbe is fogadhatja majd a Reformáció 500 éves emlékét megelevenítő térköveket.

Szabó Levente és a Hetedik Műterem Kft. tervezte és valósította meg az ELTE BTK II. világháborús emlékművét, az Egyetem Halottai Emlékművet, de hozzájuk kötődik a soproni Várkerület revitalizációja és a Móricz Zsigmond körtéren található ismert gomba műemlék teljes körű felújítása is.

(Forrás: kultura.hu)