A Tervlap beszámol arról: a X. kerületi Kőbányai Ügyfélszolgálati Központ és a III. kerületi Graphisoft Park Fogadóépülete nyerte el idén Budapest Építészeti Nívódíját, amelyet a FUGA Budapesti Építészeti Központban adtak át.

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Építész Kamara nyílt pályázatot hirdetett Budapest Építészeti Nívódíja 2018 címmel az építészeti és környezeti kultúra fejlődése érdekében. A pályázat célja az volt, hogy elismerje és megismertesse a városképet formáló építészeti alkotásokat, bemutassa az igényesen megtervezett és létrejött alkotásokban résztvevők példaértékű együttműködését a további magas színvonalú, innovatív beruházások ösztönzése érdekében. 

Budapest Építészeti Nívódíja 1 millió forint pénzjutalommal, emlékplakettel és elismerő oklevéllel jár, a X. kerületi Kőbányai Ügyfélszolgálati Központ létesítése nyerte el. Az építész tervezők: Vikár András DLA, Lukács István és Gál Árpád. Az idei Nívódíjat kapta még az óbudai Graphisoft Park Fogadóépület kialakítása, amely Sugár Péter DLA, Ilyés-Fekete Zsuzsa és Kun Tamás építészek közös munkája.