A Tervlap arról ír: a Magyar Közlönyben az jelent meg, hogy megszüntetik a Bem téri Radetzky-laktanya műemléki védettségét.

„Az egyes ingatlanok műemlékké nyilvánításáról, valamint műemléki jelentőségű területté nyilvánításáról, illetve műemléki védettségének megszüntetéséről szóló 53/2011. (VIII. 25.) NEFMI rendelet 18. § (1) bekezdésével műemlékké nyilvánított Budapest II. kerület, Bem József tér 3. szám alatti, belterület 13507/3 helyrajzi számú ingatlan műemléki védettségét – tekintettel arra, hogy az azon található épület a műemlékké nyilvánítás szakmai ismérveinek a továbbiakban nem felel meg – megszüntetem” – jelent meg a Magyar Közlönyben a portál szerint.

Néhány hete az ingatlanbefektető kezdeményezésére a perbeli felek közösen kérték az eljárás szünetelését a budai Bem tér patinás műemlék épületének perében. A fejlemény a Magyar Patrióták Közössége szerint azt jelentette, hogy békés, megegyezéses úton rendeződhet a jogvita, ami kedvező forgatókönyv lenne a Radetzky-laktanya jövője szempontjából.

A műemlékiség elvesztése azonban újabb fordulat az ügyben.