Közösségi térré alakítják a Podmaniczky teret

2019. február 14. 14:28

Az Arany János úti metrómegállóként is ismert Podmaniczky teret közösségi térré, „városi ligetté” alakítják át. A tér felújításával és megújításával párhuzamosan megszűnik a jelenlegi trolibusz-végállomás.

A Budapesti Közlekedési Központ közlése szerint február 18-án megszűnik a trolibusz-végállomás a budapesti Arany János utcai metróállomásnál lévő, felújítás előtt álló Podmaniczky téren, a járművekre a Bajcsy-Zsilinszky úton lehet felszállni. A közlemény szerint az V. kerületi Podmaniczky teret az önkormányzat közösségi térré, „városi ligetté” alakítja át, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával. 

A megújult Podmaniczky tér látványterve

A megújult Podmaniczky tér látványterve

Belváros-Lipótváros Önkormányzata teljesen felújítja a teret, ezáltal nő majd a gyalogosok által használható terület, a Bank utca és az Arany János utca egyirányúvá válik, ez lehetővé teszi a biztonságos kerékpározást is. A téren teljesen átalakul és 30 százalékkal nő majd a zöldfelület, 82 új fát ültetnek, megújul a közvilágítás, valamint természetes kőburkolattal látják el a területet. 

A felújítás után 21. századi környezet alakul ki a téren. A cél az, hogy a Podmaniczky tér központi része valóságos városi ligetté váljon. 

(MTI)

 

 

 


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó