Új szobor lesz a Corvin sétányon

2019. március 8. 16:07

Fiatal művész tervezte a Triptichon című szobrot, amelyet nyáron állítanak fel a Corvin sétányon. Az alkotás egy nonfiguratív, folyton változó térplasztikai elem, amely jól illeszkedik majd a modern épületekhez.

Tavaly írt ki közös pályázatot a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Futureal-csoport. A pályázatban fiatal művészek kaptak lehetőséget, hogy megtervezzék a Corvin sétány legújabb műalkotását. A diákoktól, illetve a fiatal művészektől a kiírók olyan kiemelkedő műalkotás-csoport létrehozását várták, amely hangsúlyos részévé válik a modern sétánynak, valamint eredeti és interaktív módon bevonja a járókelőket.

A győztes munka Mikus Áron Triptichon című szobra lett.  A folyton változó, áramló formájú térplasztikai installációt a Corvin Technology Park irodaház előtti téren láthatja majd a közönség, várhatóan a nyár folyamán készül el.

Az összesen 22 elismerésre méltó pályaművet szakmai zsűri értékelte. A második helyen végzett Szirmai Nóra Áramlás című műve, a harmadik helyezett pedig megosztva Melkovics Tamás Morphogenesis és Becskei Andor Spirál alkotása.

A nyertes pályázó a Futureal-csoport szakembereivel együttműködve az elkövetkező hónapokban véglegesíti a műalkotást, amely kapcsolatot teremt majd a Corvin Sétány már meglévő és jövőbeni épületei között.

Nyitókép: Mikus Áron Triptichon című munkája (Forrás: Futureal)

(Forrás: epiteszforum.hu)

 


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó