Megkezdődött a Vértanúk tere és a Jászai Mari tér felújítása

2019. április 5. 15:18

A Steindl Imre Program keretében március elején megkezdődött a Jászai Mari tér V. kerületi részének részleges rekonstrukciója. Mint ismeretes, itt fogják újraállítani Nagy Imre szobrát, amelynek felújítása az alkotó, Varga Tamás irányításával jól halad.

A szobrászművész az emlékművet övező térrész kialakításában is részt vesz annak érdekében, hogy a szobor művészi koncepciója maradéktalanul érvényesülhessen az új helyszínen.

A Jászai Mari tér látványterve (Forrás: Mai Belváros)

A téren a bontás már befejeződött, most a burkolási munkák következnek, és a kertészek is hamarosan megkezdik a növényzet megújítását. Az átépítés után a Jászai Mari tér kerekesszékkel is megközelíthető lesz a Duna-part felől, továbbá az északi és déli térrész között is akadálymentes lesz a kapcsolat a Margit-híd alagútján keresztül. A kivitelezés június elején fejeződik majd be.

Építési munkák a Jászai Mari téren (Fotó: pestbuda.hu)

Építési munkák a Jászai Mari téren (Fotó: pestbuda.hu)

A Vértanúk terének átépítése is jó ütemben folyik, a nagyobb zajjal járó bontási munkák rövidesen befejeződnek. A téren nem lesznek parkolóhelyek. Sem északról délre, sem délről északra nem lehet majd autóval közlekedni a megújított Vértanúk terén.

Forrás: Mai Belváros, V. kerületi újság, 2019. március 28.

Nyitókép: A Jászai Mari tér látványterve (Forrás: Mai Belváros)

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nagy Imre szobrának a Szoborparkban lenne a helye! Mondjuk Varga Lenin szobra mellett.

Válaszok:
Sándor | 2019. április 18. 11:14

Csatlakozom! Nagy Imre egy csekista volt, szovjet állampolgár és padláslesöprő. Nem érdemel szobrot azért, mert Kádárék (illetve az oroszok) bűnbaknak kiáltották ki, majd felakasztották.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó