Vendéglátósoknak adja bérbe a rakpartot a főváros

A cikk angol nyelvű változata: Budapest to lease out the Embankment to Food Trucks

2020. július 3. 9:00

Önjáró vagy mozgatható büfékocsik és pavilonok számára adja bérbe a főváros a pesti alsó rakpartot a Margit híd és az Eötvös tér között július 18. és augusztus 13. között. Az árushelyek többségét a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Széchenyi tér és a Duna közötti területen fogják felállítani. A büfékben ételt, italt, alkoholt árulnak majd és éjfélig kötelező nyitva tartaniuk.

A pesti alsó rakpartot és a Városháza parkot vendéglátósok vehetik bérbe idén nyáron, az erről szóló pályázatot  a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ írta ki. Eszerint az Margit híd és a Lánchídon túli Eötvös tér közötti területen összesen 14 árusítóhelyet állítanak fel. Az árushelyek többségét a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Széchenyi tér és a Duna közötti területen fogják felállítani.

Ezek önjáró vagy mozgatható büfékocsik lehetnek, illetve a talajhoz nem rögzített ideiglenes pavilonok, amelyeknek nincsen szükségük csatorna- és vízbekötésre. A négy darab 6-szor 3 méteres és a tíz darab 8-szor 3 méteres büfékocsikban ételt, italt és szeszes italt fognak árusítani, az úttestre könyöklőket, asztalokat és székeket helyeznek ki és délelőtt 10 órától éjfélig kötelező lesz nyitva tartaniuk. A 6-szor 2,5 méteres konténermosdót az Eötvös téren állítják fel.

Önjáró vagy mozgatható büfékocsik üzemelhetnek a pesti alsó rakparton augusztus 13-ig (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Ezek az árusbódék július 18-án és 19-én, valamint július 25. és augusztus 13. között foglalhatják el a pesti alsó rakpartot és környékét (utóbbi kifejezést a pályázati kiírás tartalmazza). A kisebb büfékocsik üzemeltetői 440 ezer forintot fizetnek összesen a teljes időszakra, a  nagyobb büfékocsik üzemeltetői pedig 770 ezer forintot; a fővárosnak a bérbeadásból 9 460 000 forint bevétele lesz.

A Duna-parton, a pesti alsó rakpart Margit híd és Eötvös tér közötti szakaszán helyezik el a büfékocsikat (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Szintén vendéglátóhely lesz a Városháza park, a pályázati kiíráshoz mellékelt térkép szerint a terület több mint felét árusítóhelynek jelölték ki, ám azt egyetlen pályázónak szeretné bérbe adni a főváros. Az nem derül ki a pályázati felhívásból, hogy hány pavilont vagy büfékocsit állíthat fel a területen a győztes, a kiíró ugyanis a pályázóktól várja, hogy „a megvalósítandó kitelepülést” fotón vagy látványrajzzal mutassák be.

A belvárosban, a Deák tér mellett, a Károly körúttal párhuzamosan hosszabb ideig működhet majd az ideiglenes közterületi büfé, mint a Duna-parton. Itt július 18. és szeptember 13. között tart az árusítás, hétvégenként 10 és 22 óra között, hétköznapokon 12 és 22 óra között lesz kötelező nyitva tartani. A nyertesnek az egész időszakra 580 ezer forintot kell fizetnie, de a jelentkezők magasabb összeget is ajánlhatnak.

A közlemény szerint a Városháza parkban, a közterületi vendéglátóhely mellett a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ pavilonját is elhelyezik.

Nyitókép: Vendéglátóknak fogják kiadni a lezárt pesti alsó rakpartot és a Városháza parkot ezen a nyáron (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Budapest legszebb turista negyedeit akarja tönkretenni lacikonyhás bódékkal néhány városvezető. (rakpart, Szentháromság tér stb.)
NEM KÉRJÜK!Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó