A megjelent látványtervek szerint ilyen lesz a Népligetnél épülő kézilabdacsarnok

2020. július 30. 14:00

A 20 ezer néző befogadására alkalmas IX. kerületi aréna a sportesemények mellett koncertek, rendezvények, kiállítások helyszíne is lesz. A csarnokot 2021-ben adják át, mutatjuk a látványterveket.

A IX. kerületben épülő új kézilabdacsarnok látványterveit közzétette oldalán a Magyar Kézilabda Szövetség.

Európa legnagyobb kézilabdaarénájának látványterve (Fotó: mksz.hu)

A csarnok 20 022 fő befogadására lesz alkalmas és a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra épül. „A Magyar Kézilabda Szövetség büszke rá, hogy a sportág világszínvonalú otthont kap, de nem csak a kézilabda szurkolói örülhetnek, ugyanis az aréna nagy koncertek, rendezvények, kiállítások helyszíne is lesz, mindemellett pedig az összes létező teremsportág számára is megfelelő szabványokkal rendelkezik, ide értve például a kosár- és röplabdát, a jégkorongot, teniszt, és korcsolyát, de még bizonyos lovas és motoros versenyeket is” – olvashatjuk a mksz.hu weboldalon.

Az arénában nagy koncerteket, rendezvényeket, kiállításokat is rendeznek majd (Fotó: mksz.hu)

A csarnok 20 022 fő befogadására lesz alkalmas​ (Fotó: mksz.hu)

Ilyen lesz belül a kézilabdacsarnok (Fotó: mksz.hu)

A mintegy 78 milliárd forintba kerülő csarnok kivitelezője a Market Építő Zrt., a tervezett átadás 2021 végén lesz. A létesítmény helyszíne a IX. kerület, az Üllői út és a Gyáli út közötti terület, közel a népligeti buszpályaudvarhoz. A fejlesztés nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás.

Nyitókép: A Népligetnél épülő kézilabdacsarnok látványterve (Fotó: mksz.hu)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Látványtervek...Csak ne olyan legyen ez is, mint a Duna Aréna látványtervei. A csodálatos tervek után Budapest legrondább épületét sikerült megvalósítani.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó