Bővítik a hírközlési hatóság Visegrádi utcai épületét

A cikk angol nyelvű változata: Building of the communications authority to be expanded on Visegrádi Street

2020. szeptember 11. 14:00

Bővítik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Visegrádi utcai épületkomplexumát, letették az új, többfunkciós épületrész alapkövét. A három föld alatti és öt felszín feletti szinttel rendelkező új épületrészben irodák, tárgyalók, nagy kapacitású számítógépes adatközpont és egy rendezvényközpont is helyet kap majd.

A jövőnket a múltunkra és a jelenünkre kell alapozni – hangsúlyozta az MTI híre szerint Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke azon a csütörtöki ünnepségen, amelyen letették az NMHH budapesti új komplex műszaki épületének alapkövét.

A NMHH XIII. kerület, Visegrádi utca 106. szám alatti meglévő telephelyének bővítéseként épül a többfunkciós új épület. A 2022 tavaszára elkészülő 17,7 milliárd forintos beruházásról szólva az NMHH elnöke kiemelte: az új épületszárnyban olyan tevékenységeket folytatnak majd, amelyeket két évtizede végeznek szűkös helyen, eközben pedig lehetőség nyílik arra is, hogy nemzetközi színvonalú technológiával szereljék fel a hírközlési hatóság mérőbázisát.

Külső látványterv az NMHH új, Visegrádi utcai épületéről (Fotó: nmhh.hu)

Olyan labort álmodtak meg, amely elég tágas és modern ahhoz, hogy a jövő önvezető autóit mérjék, vizsgálják, és ezzel az egész régióban egyedülálló szolgáltatást nyújtsanak – hozott az utóbbira példát Karas Monika.

Hozzátette: a három föld alatti és öt föld feletti szintből álló innovatív, többfunkciós épületben hosszú távon biztosíthatják nemzetközi színvonalon a hatóság számára szükséges informatikai hátteret. Az NMHH elnöke megemlítette: az új szárnyban a nagy kapacitású számítógépes adatközpont mellett Európa-szerte egyedülálló mérőkamra, több laboratórium, számos iroda és egy konferenciaközpont is helyet kap.

A környezetbarát, innovatív épület három föld alatti és öt föld feletti szintből áll majd (Fotó: nmhh.hu)

Karas Monika kiemelte: olyan épület alapkövét tették most le, amely „arculatában és energetikai megoldásaiban is illik a hatósághoz”, környezetbarát és hatékony megoldásokat vonultatva fel.

Vékony Péter vezető építész az eseményen azt emelte ki, hogy minőségi anyagok felhasználásával a 21. századi követelményeknek megfelelő tudásközpontot építenek, többéves tervezés eredményeként.

Az NMHH új székházának leendő épületében egy konferenciaközpont is helyet kap (Fotó: nmhh.hu)

Az eseményen elhangzott, hogy a Visegrádi utcai telephelyen most 7500 négyzetméteren működik az NMHH műszaki épülete, amely a beruházással 13 200 négyzetméterre bővül.

Forrás: MTI

Nyitókép: Letették a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új komplex műszaki épületének alapkövét a Visegrádi utcában (Fotó: nmhh.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó