A IX. kerületi Mester u. 45. alatti szakrendelő egy 5 emeletes épülettel bővül, közvetlenül a szomszédos telken, a képen látható földszintes ház helyén – írja a ferencvaros.hu.

A Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. (FESZ) 2023-ra tervezett bővítésével a kerület több, földrajzilag eddig szétszórt egészségügyi szolgáltatása így egy helyen lesz elérhető.

A IX. kerületi Mester u. 45. alatti szakrendelő egy öt emeletes épülettel bővül, a szomszédos telken, a képen látható földszintes ház helyén (Fotó: Google-térkép)

A szakorvosi rendelő szolgáltatási köre helyben kibővül majd az alapellátási feladatokkal. Kilenc háziorvos költözik át a környékről az új épületbe, ezek a praxisok látták el eddig is a kerület lakosságának egyharmadát. Korszerű egynapos sebészeti ellátás is lesz az új egészségügyi intézményben, több műtővel, és sok vadonatúj, modern orvosi műszer mellett CT-berendezést is kap a megújult FESZ.

A Közbeszerzési Értesítőből kiderül, hogy a Mester utcai FESZ-rendelő új épületének tervezése elindult, az ajánlatkérő: Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata, november 9-én közzétették a nyertes ajánlattevő céget.

Az 1800 négyzetméteres rendelőt felújítják, az új épületszárny 2700 négyzetméter területű lesz, a tervezéssel érintett összes bruttó szintterület 4500 négyzetméter.

Forrás: ferencvaros.hu, kozbeszerzes.hu

Nyitókép: A Mester utcai szakrendelő Ferencvárosban (Fotó: Google térkép)