Elkészült a fővárosi Szent Margit Gimnázium új, mintegy 1400 négyzetméteres tornacsarnoka, a környezetrendezéssel együtt a beruházás mintegy 2,5 milliárd forintból valósult meg – írja az MTI.

Az épület körül cölöpfal tartja a földtömeget, így az épület északi oldala teljesen a föld alatt van. A tornacsarnok nagyterme egy szabványos kosárlabda pályának ad helyet, középen leereszthető térelválasztó függönnyel. Az épület tetején egy kézilabdapálya készült gumi burkolattal. Az új csarnok az iskolai foglalkozások mellett rendezvények helyszíne is lesz.

A Szent Margit Gimnázium új tornacsarnoka (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Rekortánborítású kézilabdapálya a Szent Margit Gimnázium új tornacsarnokának tetején (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A Szent Margit Gimnázium XI. kerületi Villányi úton, a Gellért-hegy lábánál található. Az iskolát 1920-ban alapították, fenntartója az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek Kongregációjának Magyar Tartománya. A gimnázium műemlék épülete 1932–33-ban épült, a neobarokk palotát a kor híres építésze, Fábián Gáspár tervezte 1930-ban.

A Szent Margit Gimnázium épülete (Fotó: ujbuda.hu)

Az új csarnok keddi átadásán részt vett Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője, valamint Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Az átadáson elhangzott, hogy a Szent Gellért-tornacsarnok megépítéséhez az állam 1 milliárd 650 millió forinttal járult hozzá. A beszédeket követően megáldották az új épületet, a tornacsarnok Szent Gellért nevét viseli.

Forrás: MTI, pestbuda.hu

Nyitókép: Átadták a Szent Margit Gimnázium új tornacsarnokát (Fotó: MTI/Soós Lajos)