Újabb rangos nemzetközi elismerést érdemelt ki a Puskás Aréna: a legszebb sportlétesítmény különdíját nyerte a Prix Versailles építészeti díjkiosztón – írja az MTI.

A magyar nemzeti aréna olyan létesítményekkel versenyzett, mint a londoni Tottenham Hotspur Stadion, a moszkvai VTB Aréna vagy a dubaji al-Maktúm Stadion – olvasható a Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. közleményében.

Fürjes Balázs, a Puskás Aréna tervezését, építését és működtetését irányító kormánybiztos a díj kapcsán elmondta: „Az új Puskást magyarok tervezték, magyarok építették, a felépítése három éven át tizenötezer magyar embernek adott munkát, tizenötezer család megélhetését biztosította. Mindannyian büszkék lehetünk erre a teljesítményre – ez a mi nagy, közös sikerünk.”

A Puskás Arénában 67 ezer néző fér el  (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az arénának nem ez az első nemzetközi elismerése. A szakmai zsűri döntése alapján a közönségtájékoztató, látogatóterelő vizuális jelrendszere kiérdemelte a nemzetközi kreatívszakma Oscarját, a Red Dotot. A létesítményt a Stadium Database szakportál közönségszavazásán pedig a 2019-es Év stadionjának választották, a zsűri voksolásán holtversenyben a második helyen végzett.

Közép-Európa legnagyobb, legkorszerűbb élményarénáját egy éve adták át a Magyarország-Uruguay labdarúgó-mérkőzéssel. Azóta otthont adott az Európai Szuperkupának és az FTC Bajnokok Ligája-mérkőzéseinek.

Fürjes Balázs kiemelte, a 2021-es év is bővelkedni fog a legkülönbözőbb eseményekben: „Nyáron a foci Eb-n - a koronavírus-világjárványt remélhetőleg már magunk mögött hagyva – meg fog őrülni Budapest, Magyarország, de a lengyelek és az angolok elleni világbajnoki selejtezőt is nagyon sokan várjuk. A világhírű Aerosmithnek köszönhetően dübörög majd a rock 'n' roll, hatalmas érdeklődés fogja övezni az Ez az a nap! keresztény fesztivált, és a tervek szerint rengeteg konferenciát, bankettet, egyéb üzleti rendezvényt is tartanak majd az arénában” – fogalmazott a kormánybiztos.

Forrás: MTI

Nyitókép: Újabb nemzetközi díjat kapott a Puskás Aréna (Fotó: Puskás Aréna Facebook-oldala)​