A pesti rakpartot hétvégéken ismét lezárják az autósok elől

A cikk angol nyelvű változata: Pest Embankment opened to pedestrians again

2021. március 26. 17:00

Ismét lezárják a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között az autósok elől hétvégeken, és azt csak a gyalogosok tudják használni.

A főváros újra megnyitja a gyalogosok és a kerékpárosok számára hétvégéken – az útszakaszt érintő beruházások megkezdéséig – a pesti rakpartot – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-t.

Március 27-én ismét a Margit híd és a Közraktár utca között nyitják meg a pesti rakpartot, így több lesz a gyalogosan bejárható szabad tér Budapesten, kevesebb lesz az esély arra, hogy sokan legyenek egy helyen – írták. Közölték, hogy a rakpart szombat reggel 6 órától vasárnap este 7 óráig lesz lezárva az autóforgalom elől.

A Margit híd és a Közraktár utca között csak a gyalogosok használhatják a pesti rakpartot hétvégeken (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Arra kérnek mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, viseljen maszkot és tartsa a védőtávolságot, amikor a rakpartra és bármilyen más szabadtéri helyszínre látogat.

A közleményben kitértek arra is, hogy Budapesten csaknem 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is lehet – a távolságtartás járványügyi szabályait betartva – sétálni vagy sportolni.

Forrás: MTI

Nyitókép: A pesti rakpart hétvégéken ismét a gyalogosoké lesz​ (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Örült ötlet a pandémia tetőpontján tömegeket zsúfolni egy szűk helyre. "ALKALMAS"Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó