Indul a templomfelújítási program

A cikk angol nyelvű változata: Church Renovation programme to begin

2021. április 2. 14:30

Húsvét előtt, nagyszerdán jelentős templomrekonstrukciós programot hirdetett a kormány: 25,7 milliárd forintot csoportosítottak át a templomok felújítására.

Nagy összeggel támogatja a kormány a templomok felújítását – derül ki a március 31-én, nagyszerdán közzétett Magyar Közlönyből. A 1148/2021. (III. 31.) számú kormányhatározat szerint a Magyar Templom-felújítási Program keretében a kormány 25,79 milliárd forintnyi forrást biztosít erre a célra a Gazdaságvédelmi Alapból. 

Az összeg átcsoportosításáért a határozat szerint a pénzügyminiszter és a miniszterelnök általános helyettese [Semjén Zsolt egyházügyekért is felelős kormányfőhelyettes – a szerk.] felelnek. 

 A határozat szerint amint az összeget átcsoportosították, indulhat a program.

A zugligeti Szent Család-plébániatemplom (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Nyitókép: A Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom​ (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Összesen 3 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Jo lenne, ha ez mar vegre nem csak a falak felujitasat jelentene, hanem magaban foglalna a hianyzo ill. nem mukodo toronyorak potlasat javitasat, az elhurcolt harangok ujraonteset, az elhangolodott orgonak rendbehozatalat es az ideiglenes lecsapott toronysisakok cserejet allandora. Sajnos ezekrol a felujitasok soran rendre megfeledkeznek vagy anyagiak hijan lemondanak.
Diszkivilagitassal sem artana ellatni a felujitott templomokat.


Nagyon szép példája a templom felújításnak a bosnyák téri templom, aminek most építették fel a tornyát. Egész más látványt mutat.


Nagyon örülök! De egy kérdés: mi lesz a budavári Mária Magdolna templommal? A Vár csodálatos megújulásából pont az maradna ki? Az épület az ostrom alatt (csak) 35%-os sérüléseket szenvedett el, a bontás ugyanúgy politikai ihletésű volt, mint sok minden másé a Várnegyedben, ami most újjáépül. A templomról a PestBuda is tudósított: https://pestbuda.hu/cikk/20200..Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó