Újabb villamosok érkezhetnek a fővárosba

A cikk angolnyelvű változata: New trams heading for Budapest

2021. május 17. 18:00

Megállapodott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a CAF-villamosok gyártójával. A BKK 2022. május közepéig hívhatja le a 2014-es szerződésben foglalt 51 opciós járművet az eredeti árakon.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint a megállapodás azt jelenti, hogy ha rendelkezésre áll a szükséges anyagi forrás, akkor 2022. májusáig – teljesen vagy részlegesen – lehívató a szerződésben szereplő 51 CAF-villamos. A villamosok típusára nincs megkötés, tetszőlegesen rendelhető hosszú, illetve rövid villamos is. A most aláírt szerződésmódosítás értelmében a villamosokat az eredeti, 2014-es szerződésben szereplő árakon vásárolhatják meg. A beszerzésről már korábban döntött a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa.

Bővülhet a villamosflotta: a BKK 2022. május közepéig hívhatja le a 2014-es szerződésben foglalt 51 opciós járművet az eredeti árakon (Forrás:BKK) 

A cég emlékeztet arra is, hogy tavaly novemberben hasonlóképp változott a Solaris–Škoda troligyártóval kötött szállítási szerződés is. Ennek értelmében idén november 30-ig van lehetőség lehívni a 48 darabos trolibuszopciót.

Nyitókép: Módosították a BKK és a CAF-villamosokat gyártó cég szerződését: a magyar fél 2022 májusáig 51 járművet hívhat le az eredeti, 2014-es árakon (Fotó:BKK) 

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nagyon jó villamosok. Sokkal jobbak, mint a Combinók.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó