A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint a megállapodás azt jelenti, hogy ha rendelkezésre áll a szükséges anyagi forrás, akkor 2022. májusáig – teljesen vagy részlegesen – lehívató a szerződésben szereplő 51 CAF-villamos. A villamosok típusára nincs megkötés, tetszőlegesen rendelhető hosszú, illetve rövid villamos is. A most aláírt szerződésmódosítás értelmében a villamosokat az eredeti, 2014-es szerződésben szereplő árakon vásárolhatják meg. A beszerzésről már korábban döntött a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa.

Bővülhet a villamosflotta: a BKK 2022. május közepéig hívhatja le a 2014-es szerződésben foglalt 51 opciós járművet az eredeti árakon (Forrás:BKK) 

A cég emlékeztet arra is, hogy tavaly novemberben hasonlóképp változott a Solaris–Škoda troligyártóval kötött szállítási szerződés is. Ennek értelmében idén november 30-ig van lehetőség lehívni a 48 darabos trolibuszopciót.

Nyitókép: Módosították a BKK és a CAF-villamosokat gyártó cég szerződését: a magyar fél 2022 májusáig 51 járművet hívhat le az eredeti, 2014-es árakon (Fotó:BKK)