Elültettek egy 25 éves tölgyet a Pünkösdfürdő parkban

A cikk angol nyelvű változata: They planted a 25-year-old oak tree in Pünkösdfürdő Park

2021. október 19. 14:00

A III. kerületi pünkösdfürdői Duna-parton elkezdődtek a kertészeti munkák. A Pünkösdfürdő parkban október 18-án, hétfőn egy hatalmas méretű, 25 éves tölgyet ültettek el.

Az idén kezdött meg a pünkösdfürdői Duna-parton egy többfunkciós pihenőpark kialakítása, a területen jelenleg is folynak a kertészeti munkák. Tegnap, október 18-án látványos szakaszához ért a parképítés: délelőtt ültették el az elsőt abból a kilenc, nagyméretű fából, amelyek a Pünkösdfürdő parkot fogják díszíteni – derül ki a Főkert Facebook-oldaláról. 

Mint írják, az úgynevezett idősfa-átültetés speciális gépet igényel, ez egymaga emeli ki a fát az eredeti helyéről (jelen esetben a Keresztúri úti telepről), szállítja és ülteti el új helyére, mindezt nagyon rövid időn belül.

Elültették a 7-8 méter magas és közel 25 éves tölgyet (Fotó: fokert.hu)

Az idősfa-átültetés speciális gépet igényel (Fotó: fokert.hu)

A közlemény szerint az október 18-án elültetett – nagyjából 7-8 méter magas, és közel 25 éves – tölgyet három hasonló méretű hárs, két díszcseresznye és három mogyoró fogja követni a következő két hétben.

Korábban beszámoltunk róla, hogy többfunkciós pihenőpark épül a III. kerületi pünkösdfürdői Duna-parton, ahol sétányokat, játszóteret és sportpályákat is kialakítanak.

Forrás: Főkert

Nyitókép: Elültettek egy 25 éves tölgyet a Pünkösdfürdő parkban (Fotó: fokert.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó