Fásítási programot hirdet a budapesti Hegyvidéki Önkormányzat, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettel (1121 Budapest, Pihenő út 1.) együttműködve ötszáz fát ültet a városrészben miután az egészségügyi intézmény területén majdnem ugyanennyi fa kivágására kért engedélyt a beruházó – tájékoztatta a XII. kerületi önkormányzat az MTI-t.

Kétszáz fát helyben pótol​nak (Fotó: Országos Korányi Pulmonológiai Intézet)

Az Egészséges Budapest Program keretében a közelmúltban megkezdődött az intézet teljes felújítása. A kiemelt állami beruházás során 483 fa kivágására nyújtottak be kérelmet a kerületi önkormányzathoz mint eljáró hatósághoz – közölték. Az önkormányzat hosszas egyeztetést folytatott arról, hogy a lehető legkevesebb fát vágják ki, és az intézmény azt jelezte, hogy a megjelölt mennyiség szükséges a beruházáshoz.

A fák kivágása után az önkormányzat új fásítási programot hirdet, amelynek keretében a környezetvédelem iránt ugyancsak elkötelezett Korányi kórházzal együttműködve ötszáz új fát ültetnek a Hegyvidéken – írták.

Az intézmény kétszáz fát helyben pótol, háromszázat pedig a városrész különböző közterületein ültetnek el. Kiemelték: a kerületi önkormányzat álláspontja az, hogy az emberélet, az egészség a legfontosabb a világon, így minden olyan beruházást támogatni kell, amely segíti a sikeres, életet mentő gyógyító munkát. Ugyanakkor az egészség és az élhető jövő szempontjából a környezetünk megóvása is kiemelten fontos – hangsúlyozták.

Forrás: MTI

Nyitókép: Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet épülete (Fotó: koranyi.hu)