Szobrot állítottak Szepesi Györgynek, a legendás sportriporternek

A cikk angol nyelvű változata: A statue was erected for György Szepesi, the legendary sports reporter

2022. február 5. 15:00

Angyalföldön kapott szobrot a száz éve született Szepesi György, a legendás sportriporter, az Aranycsapat „tizenkettedik tagja".

A száz éve született Szepesi György Pulitzer-emlékdíjas, Prima Primissima díjas újságírónak, sportriporternek, a magyar rádiózás legendájának, az Aranycsapat jelképes tizenkettedik tagjának állítottak szobrot a XIII. kerületi Hajdú utcai pihenőparkban február 4-én – tájékoztatta a kerületi önkormányzat az MTI-t.

A Szepesi György-szobor avatása a XIII. kerületi Hajdú utcai pihenőparkban (fotó: budapest13.hu)

A képviselő-testület 2020-ban döntött úgy, hogy születésének 100. évfordulója alkalmából szobrot állít a hazai sporttörténelem kiemelkedő egyéniségének, Budapest és a XIII. kerület díszpolgárának – írták. A meghívásos pályázaton három alkotó vett részt. A szakértői bizottság Erős Apolka Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész „Az Aranycsapat tizenkettedik tagja” című pályaművét javasolta megvalósításra. Tóth József polgármester – a közlemény szerint – ünnepi beszédében Szepesi György szavait idézte: „lelkem mélyén a mai napig látom gyermekkorom Angyalföldjének minden utcáját, házát, minden egyes szegletét. Bennem nem tűnt el a régi Angyalföld képe”.

Szepesi György szobra (Fotó: budapest13.hu)

Szepesi György 2018. július 25-én, kilencvenhat éves korában hunyt el, a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra.

Forrás: MTI

Nyitókép: Szepesi György szobra (fotó: budapest13.hu)

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Szepesi másik arca: https://pestisracok.hu/ipper-p..

Válaszok:
persona | 2022. február 8. 23:56

Ha ennek csak a fele igaz akkor nem lenne szabad, hogy szobra legyen kozteruleten...Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó