Megújul a Váci utca teljes déli szakasza, valamint a sétálóutcába torkolló kis utcák. Több növényfelület kialakítására, fásításra, utcabútorok kihelyezésére és természetes kőburkolatok használatára lehet számítani – olvasható a Mai Belváros című lap 2022. július 7-i számában.

Mint írják, az önkormányzati felújítás részeként megújulnak a Váci utcában a járdák a Duna utca és az Irányi utca közötti szakaszon, a Váci utca Irányi utca és Fővám tér közötti része faltól falig, valamint a Nyáry Pál utca (a Váci utca és a Molnár utca között), a Pintér utca, a Sörház utca (a Váci utca és a Belgrád rakpart között), a Havas utca (a Váci utca és a Belgrád rakpart között), valamint a Váci utcához északról kapcsolódó utcák Váci utcai csomópontjai (Nyáry Pál, Szerb és Szarka utca).

A cikkből az is kiderül, hogy a déli Váci utcában 12 lombos fát ültetnek el, a becsatlakozó utcák torkolatában kialakuló kicsi tereken pedig mini városi oázisokat hoznak létre planténerekbe ültetett 16 fával és évelőkkel. Felújítják és üzembe helyezik a Lajtha-kutat, több padot és kerékpártámaszt is kihelyeznek.

A Váci utca és a Havas utca sarkán található Lajtha-kutat is üzembe helyezik a felújítás során (Forrás: Google Térkép)

A kivitelezési munkálatok utcaszakaszonként történnek, a beruházás a Duna utca és az Irányi utca közötti járdaszakasz keleti oldalán kezdődött el június közepén. Július 11-étől a Nyáry Pál utcában (a Váci utca és Molnár utca közötti szakaszon), valamint a Váci utca 47. és a Váci utca 44–48. számú épületek előtti járdaszakaszokon folytatódik a felújítás.

Forrás: Mai Belváros, 2022. július 7. szám

Nyitókép: Látványterv a megújuló déli Váci utcáról (Forrás: blvf.hu)