A II. kerületi, Vérhalom tér 7/b szám alatti villa kikiáltási ára a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elektronikus árverezési oldalán ma is fellelhető információk szerint 496 818 000 forint volt. Licitálni szeptember 30-tól lehetett, s ezen már csak azok vehettek részt, akik ezt megelőzően befizették a 124 millió forintos árverési biztosíték összegét.

 A ház – amely alagsor, földszint, emelet és padlástér szintekből áll – 1854 négyzetméteres teleken épült. „Az ingatlan Budapest II. kerület, Vérhalom kerületrész területén található, környezetében jellemzően hasonló korú villaépületek, illetve 1970–1980-as években épült 6-9 lakásos társasházak találhatóak. Az ingatlant szilárd burkolatú útról lehet megközelíteni” – olvasható az árverési hirdetményben.

 A Vérhalom tér 7/b alatti villa (Fotó: pestbuda.hu)

Az ingatlan iránt többen érdeklődtek, amit onnan lehet tudni, hogy a vevőjelöltek – akik nem ismerik egymást, hiszen az online árverésen a vételár-ajánlatuk egy kódszám mellett jelenik meg – egymásra licitáltak. Valószínűleg ez az oka, hogy a licitnaplót nem sikerült lezárni az eredetileg meghirdetett október 7-én 21 óráig, az árverés ugyanis október 8-án 22.30-kor zárult.

A liciten kialakult vételár végül 833 818 000 forint lett, a nyertes árverezőnek a pénzt (a biztosítékként befizetett összeget levonva) egy összegben, átutalással kell megfizetnie az adásvételi szerződés aláírása utáni harminc napon belül. Ha ezt bármilyen okból mégsem tudná megtenni, elveszíti a 124 millió forintot.

Az épületet az ingóságokkal együtt árverezték el, a 118 darabból álló tételnek – amelyet felsoroltak a kiírásban is – 5 518 000 forint volt a kikiáltási ára. Egyelőre nem lehet tudni, ki az elektronikus árverés szerencsés nyertese.

Forrás: e-arveres.mnv.hu

Nyitókép: Az állam eladta a Vérhalom tér 7/b alatti villát (Fotó: pestbuda.hu)